Krompir je jedna od najpraktičnijih namirnica, jer osim dobrog ukusa ni kilogaram ne košta puno. Od ovog povrća možete da pravite testo, predjelo, glavno jelo, supu... Krompir salata se najčešće priprema, pogotovo u vreme posta. Nju takođe možete da pravite sa raznovrsnim namirnicama, a naš današnji predlog je ova sa kuvanim jajima i kiselim krastavcima.
- Sastojci:
- 6 krompira
- 1 crni luk
- 6 jaja
- 3 štapića celera
- 1 šolja majoneza
- 1-3 kašike senfa
- 3-4 kisela krastavca
- 1 kašičica tucane paprike
Priprema:
Isecite krompir na kockice, pa skuvajte. Jaja takođe skuvajte, pa oljušitite i isecite na kockice. Pomešajte u činiji, pa dodajte seckani celer i promešajte. U drugoj posudi sipajte majonez, senf, tucana papriku i sitno seckane krastavce, pa promešajte. Sipajte preko krompira i jaja i opet sjedinite. Zatim posolite i pobiberite i promešajte, pa ukrasite seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem