Krompir je jedna od najpraktičnijih namirnica, jer osim dobrog ukusa ni kilogaram ne košta puno. Od ovog povrća možete da pravite testo, predjelo, glavno jelo, supu... Krompir salata se najčešće priprema, pogotovo u vreme posta. Nju takođe možete da pravite sa raznovrsnim namirnicama, a naš današnji predlog je ova sa kuvanim jajima i kiselim krastavcima. 

  • Sastojci:
  • 6 krompira
  • 1 crni luk
  • 6 jaja
  • 3 štapića celera
  • 1 šolja majoneza 
  • 1-3 kašike senfa
  • 3-4 kisela krastavca
  • 1 kašičica tucane paprike

Priprema:
Isecite krompir na kockice, pa skuvajte. Jaja takođe skuvajte, pa oljušitite i isecite na kockice. Pomešajte u činiji, pa dodajte seckani celer i promešajte. U drugoj posudi sipajte majonez, senf, tucana papriku i sitno seckane krastavce, pa promešajte. Sipajte preko krompira i jaja i opet sjedinite. Zatim posolite i pobiberite i promešajte, pa ukrasite seckanim mladim lukom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE