Tikvice su vrlo praktične za pripremu, jer mogu da se naprave najrazličitija jela, a ima ih tokom cele sezone. Punjene ili pohovane se najčešće jedu, a mi vam donosimo je jedan jednostavan recept za povrće preliveno sirom i pavlakom, pa zapečeno u rerni. Lagano i jeftino jelo će vam se dopasti na prvi zalogaj, a za pripremu vam neće trebati ni 10 minuta.
- Sastojci:
- 3 tikvice
- 1 kašika ulja
- so, biber
- Za sos:
- 1 veza mirođije
- 350 g kisele pavlake
- 100 g svežeg sira
- 1/3 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, pa posolite i pobiberite, a onda i nauljite. Poređajte po dnu vatrostalne posude. U drugoj posudi pomešajte seckanu mirđiju, pavlaku, sir i beli luk u prahu. Dobro sjedinite i onda prelijte preko tikvica. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus