Tikvice su vrlo praktične za pripremu, jer mogu da se naprave najrazličitija jela, a ima ih tokom cele sezone. Punjene ili pohovane se najčešće jedu, a mi vam donosimo je jedan jednostavan recept za povrće preliveno sirom i pavlakom, pa zapečeno u rerni. Lagano i jeftino jelo će vam se dopasti na prvi zalogaj, a za pripremu vam neće trebati ni 10 minuta. 

  • Sastojci:
  • 3 tikvice 
  • 1 kašika ulja 
  • so, biber 
  • Za sos:
  • 1 veza mirođije
  • 350 g kisele pavlake
  • 100 g svežeg sira
  • 1/3 kašičice belog luka u prahu

Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, pa posolite i pobiberite, a onda i nauljite. Poređajte po dnu vatrostalne posude. U drugoj posudi pomešajte seckanu mirđiju, pavlaku, sir i beli luk u prahu. Dobro sjedinite i onda prelijte preko tikvica. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE