Makarone su najpoznatije italijansko jelo, a za karbonaru i bolonjeze nema ko nije čuo. Postoji bezbroj načina da pripremite pastu, a  kada želite nešto brzinski, a ipak ukusno onda je testenina sa belim mesom i spanaćem koja se krčka u sosu od pavlake i paradajza pravo rešenje. Od ove količine može da se najede četiri osobe, a sastojci nisu skupi

  • Sastojci:
  • 450 g pilećeg filea 
  • 1 kašičica soli
  • 1,5 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice sušenog origana
  • 1 manji crni luk 
  • 10 čeri paradajza 
  • 1 čen belog luka
  • 460 g makarona
  • tvrdi sir ili mocarela 
  • 1,5 šolja paradajz sosa
  • 3/4 šolje pavlake za kuvanje 
  • svež bebi spanać
  • 1/4 kašičice tucane paprike
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • rendani parmezan

Priprema:
Stavite makarone da se kuvaju. Meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite belim i crnim lukom u prahu i origanom. Promešajte i propržite. Izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte sitno seckani crni luk, a kada omekša i mleveni beli. Nakon minuta dodajte i čeri paradajz isečen na pola i sipajte paradajz sos. Kada krene da krčka sipajte i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa posolite i pobiberite, a onda pospite i bosiljkom i tucanom paprikom. Pre nego što sos bude gotov dodajte malo rendanog sira i promešajte, a onda vratite meso. Onda sipajte i proceđene makarone i dodajte spanać, pa sipajte i šolju vode u kojoj se kuvala testenina. Promešajte i ostavite da se krčka još 10-ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE