Rižoto je poznato italijasnko jelo koje može da se priprema u bezbroj varijanti, a osnovne namirnice koje se koriste su bujon, puter i luk. Kako je stiglo proleće,a u radnjama i na pijaci možete da pronađete raznovrsno povrće, naš predlog je da pomešate nekoliko vrsta i da dodate pirinač, kao i bujon. Napravite rižoto koji će svi obožavati već na prvi zalogaj, a koji će bojama ulepšati .
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 100 g paradajza
- peršun
- 150 g pirinča
- 300 ml bujona
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu i papriku. Kada malo omekša dodajte seckane tikvice i čeri paradajz. Posle pet minuta dodajte opran pirinač i sipajte bujon (kocku supe razblažite sa 300 ml vode). Posolite i pobiberite, pa promešajte. Krčajte dok bujon ne ispari.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem