Rižoto je poznato italijasnko jelo koje može da se priprema u bezbroj varijanti, a osnovne namirnice koje se koriste su bujon, puter i luk. Kako je stiglo proleće,a u radnjama i na pijaci možete da pronađete raznovrsno povrće, naš predlog je da pomešate nekoliko vrsta i da dodate pirinač, kao i bujon. Napravite rižoto koji će svi obožavati već na prvi zalogaj, a koji će bojama ulepšati . 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 1 paprika 
  • 1 tikvica 
  • 100 g paradajza 
  • peršun 
  • 150 g pirinča 
  • 300 ml bujona 

Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu i papriku. Kada malo omekša dodajte seckane tikvice i čeri paradajz. Posle pet minuta dodajte opran pirinač i sipajte bujon (kocku supe razblažite sa 300 ml vode). Posolite i pobiberite, pa promešajte. Krčajte dok bujon ne ispari. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE