Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a njihove specijalitete svi vole da jedu. Ono što je najčešće na meniju jesu špagete, koje mogu da se prave sa najrazličitijim umacima. Čuvene su bolonjeze i karbonara, ali u testeninu možete da dodate umak po želji ili samo povrće. Naš današnji predlog su špagete sa tikvicama, za koje će vam biti potrebno samo 15 minuta. Tikvice su omiljeno letnje povrće, a definitivno će ulepšati i ovo jelo.
- Sastojci:
- 120 g špageta
- 2-3 čena belog luka
- 1/2 suve ljute paprike
- 1 tikvica
- parmezan
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani beli luk i ljutu papričicu, pa dodajte tikvicu isečenu na tanke trake.Kada povrće omekša dodajte skuvajte i proceđene špagete, a sipajte i kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite na šporetu još 5 minuta. Pospite parmezanom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus