Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a njihove specijalitete svi vole da jedu. Ono što je najčešće na meniju jesu špagete, koje mogu da se prave sa najrazličitijim umacima. Čuvene su bolonjeze i karbonara, ali u testeninu možete da dodate umak po želji ili samo povrće. Naš današnji predlog su špagete sa tikvicama, za koje će vam biti potrebno samo 15 minuta. Tikvice su omiljeno letnje povrće, a definitivno će ulepšati i ovo jelo.
- Sastojci:
- 120 g špageta
- 2-3 čena belog luka
- 1/2 suve ljute paprike
- 1 tikvica
- parmezan
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani beli luk i ljutu papričicu, pa dodajte tikvicu isečenu na tanke trake.Kada povrće omekša dodajte skuvajte i proceđene špagete, a sipajte i kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite na šporetu još 5 minuta. Pospite parmezanom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem