U toku posta se ne jedu namirnice životinjskog porekla, ali to ne znači da je hrana manje ukusna. Danas postoji zamena za skoro svaku mrsnu namirnicu, pa tako možete da spremite neka od najlepših jela i poslastica. Danas vam donosimo recept za jedan od najlepših posnih kolača. On se pravi sa pivom, orasima i džemom. Priprema dosta podseća na medeno srce, pa će tako ovaj posni kolač osvojiti vaša srca već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 2 šolje šećera
- 500 ml piva
- 200 ml ulja
- 2 šolje mlevenih oraha
- 3 šolje brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- Još:
- 10 kašika džema od kajsije
- 50 g mlevenih oraha
Priprema:
U posudi pomešajte šećer i pivo, a kada se šećer otopi sipajte ulje, orahe i prosejano brašno. Lepo promešajte da se sastojci sjedine, a onda dobijenu smesu sipajte u pleh koji ste prethodno nauljili i posuli brašno (možete da ga obložite i pek papirom). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Gotov kolač premažite džemom i pospite orasima.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus