Miris kiflica nas podseća na detinjstvo i vreme kada smo bili bezbrižni. Zna se da su bakine kiflice uvek bile najbolje, ali možete i vi da ih napravite. Sve i da niste iskusna domaćice, lako je da se umesi testo i zato je naš predlog da napravite najlepše posne kiflice.Testo ne sadrži kvasac, ali zato ima sirće koje će pomoći da brže naraste, a umesto na toplom, čuva se na hladnom mestu i zato se zovu ledene kiflice. Filujte ih džemom, a možete i eurokremom ako ne postite.
- Sastojci:
- 700 g brašna
- 500 g margarina
- 120 ml vode
- 1 kašika sirćeta
- Za fil:
- džem po ukusu
- šećer
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, margarin sobne temeperature (možete i da ga istopite), sirće i vodu. Umesite glatko testo i umotajte ga u providnu foliju, pa ostavite u frižideru minimum 12 sati, a najbolje je preko noći. Testo podelite na 2 dela i oba razvucite u tanak krug, pa isecite trouglove. Sipajte kašiku džem na širi deo i urolajte. U posudu sipajte šećer, pa uvaljajte kiflice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus