Miris kiflica nas podseća na detinjstvo i vreme kada smo bili bezbrižni. Zna se da su bakine kiflice uvek bile najbolje, ali možete i vi da ih napravite. Sve i da niste iskusna domaćice, lako je da se umesi testo i zato je naš predlog da napravite najlepše posne kiflice.Testo ne sadrži kvasac, ali zato ima sirće koje će pomoći da brže naraste, a umesto na toplom, čuva se na hladnom mestu i zato se zovu ledene kiflice. Filujte ih džemom, a možete i eurokremom ako ne postite. 

  • Sastojci:
  • 700 g brašna
  • 500 g margarina
  • 120 ml vode
  • 1 kašika sirćeta
  • Za fil: 
  • džem po ukusu
  • šećer

Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, margarin sobne temeperature (možete i da ga istopite), sirće i vodu. Umesite glatko testo i umotajte ga u providnu foliju, pa ostavite u frižideru minimum 12 sati, a najbolje je preko noći. Testo podelite na 2 dela i oba razvucite u tanak krug, pa isecite trouglove. Sipajte kašiku džem na širi deo i urolajte. U posudu sipajte šećer, pa uvaljajte kiflice i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Kiflice sa džemom Instagram/cooking_with_larisa

Izvor: Stvar ukusa