Od boranije možemo da napravimo mnogo jela, a kako leti više volimo laganu hranu koja se brzo pravi, naš predlog je da probate i salatu sa boranijom. Ova obrok salata je odlično rešenje kada želite nešto brzo i osvežavajuće, a zasitno. Takođe, možete da je služite i kao prilog uz meso ili neko drugo jelo. Uživajte!
- Sastojci:
- oko 2 kg zelene boranije
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 3 kašike soka do limuna
- 3 kašike balzamiko sirćeta
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice mlevenog senfa
- 1/8 kašičice bibera
- 1 veliki ljubičasti luk
- 4 šolje čeri paradajza
- 120 g feta sira
Priprema:
Skuvajte boraniju i procedite. Prebacite je u ledenu vodu da se što pre ohladi. Ocedite i osušite. U manjoj posudi pomešajte ulje, sok od limuna, sirće, so, beli luk, senf i biber. Dobro sjednite, pa prelijte boraniju. U posudu dodajte secakni ljubičasti luk, čeri paradajz isečen na polutke i mrvljeni feta sir. Lepo promešajte i ostavite u frižideru sat vremena. Nakon toga poslužite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem