Pečurke možete da spremite na milion načina, a u Srbiji se najčešće koriste šampinjoni. Možete da ih punite, da pripremate sos od njih, da ih služite uz meso, pa čak da ih dodajete i u kajganu. Za šta god da se odlučite pečurke su neverovatno ukusne, a mi vam predlažemo najjednostavniji recept, a prave sa puterom od badema i sojinim sosom. Umesto putera od badema možete da koristite i kikiriki puter. 

Sastojci: 

  • 8 šampinjona 
  • 60 g putera od badema 
  • 2 kašike soja sosa

Recept za pečene pečurke sa sojinim sosom: 

Pečurke dobro očistite, pa ih ostavite sa strane. Nemojte ih seći, nego ih ostavite u komadu. U posudi pomešajte puter od badema, pa sipajte sojin sos i dobro promešajte. Umočite pečurku u dobijenu smesu, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pečurke u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pečurke punjene krem sirom i orasima

BONUS VIDEO: 

Pita sa pečurkama instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa 
.