Pečurke možete da spremite na milion načina, a u Srbiji se najčešće koriste šampinjoni. Možete da ih punite, da pripremate sos od njih, da ih služite uz meso, pa čak da ih dodajete i u kajganu. Za šta god da se odlučite pečurke su neverovatno ukusne, a mi vam predlažemo najjednostavniji recept, a prave sa puterom od badema i sojinim sosom. Umesto putera od badema možete da koristite i kikiriki puter.
Sastojci:
- 8 šampinjona
- 60 g putera od badema
- 2 kašike soja sosa
Recept za pečene pečurke sa sojinim sosom:
Pečurke dobro očistite, pa ih ostavite sa strane. Nemojte ih seći, nego ih ostavite u komadu. U posudi pomešajte puter od badema, pa sipajte sojin sos i dobro promešajte. Umočite pečurku u dobijenu smesu, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite pečurke u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Pečurke punjene krem sirom i orasima
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem