Pečurke su odlične jer od njih možete da pripremate različita jela. Super su kao sos, ali i kao prilog. Mi vam donosimo najlakši recept za aromatične pečurke pečene u rerni koje se odlično slažu uz meso ili ribu. Poslužite ih za božićni ručak.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 8-9 čenova belog luka (1 po pečurki)
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/2 crnog luka
- 2 kašičice origana
- 10 g listova svežeg bosiljka 1 kašičica sušenog bosiljka
Recept za pečurke iz rerne:
11:43
Korak 1
Pripremite pečurke
Pečurke nemojte da perete, već obrišite ubrusom ili nožem skinite gornji sloj. Uklonite i stabljike.
11:51
Korak 2
Napravite punjenje
U blender stavite stabljike pečuraka, beli luk, crni luk, origano, bosilja, so, biber i sipajte maslinovo ulje. Sve dobro izblendirajte i napunite pečurke.
11:53
Korak 3
Pecite pečurke
Poređajte pečurke na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Grčki recept za pečurke
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem