Pečurke su odlične jer od njih možete da pripremate različita jela. Super su kao sos, ali i kao prilog. Mi vam donosimo najlakši recept za aromatične pečurke pečene u rerni koje se odlično slažu uz meso ili ribu. Poslužite ih za božićni ručak.

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 8-9 čenova belog luka (1 po pečurki)
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1/2 crnog luka
  • 2 kašičice origana
  • 10 g listova svežeg bosiljka 1 kašičica sušenog bosiljka

Recept za pečurke iz rerne:

11:43
Korak 1

Pripremite pečurke

Pečurke nemojte da perete, već obrišite ubrusom ili nožem skinite gornji sloj. Uklonite i stabljike.

11:51
Korak 2

Napravite punjenje

U blender stavite stabljike pečuraka, beli luk, crni luk, origano, bosilja, so, biber i sipajte maslinovo ulje. Sve dobro izblendirajte i napunite pečurke.

11:53
Korak 3

Pecite pečurke

Poređajte pečurke na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Grčki recept za pečurke

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Pita sa pečurkama

(StvarUkusa/S.B.)