Počinje sezona slava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Mi vam predlažemo da napravite punjene pečurke koje će gosti obožavati. Priprema je jednostavna i brza, a možete da ih punite raznim nadevima. Probajte i ovaj recept za pečurke punjene mocarela sirom i paradajzom. Neverovatno su ukusne i niko im neće odoleti. 

Pročitajte i kako da lako i jeftino napravite mocarela sir kod kuće

  • Sastojci: 
  • 6-7 većih šampinjona 
  • 40 g putera
  • 3 čena belog luka 
  • 10-12 čeri paradajza 
  • 230 g mocarele 
  • svež bosiljak 
  • 1/4 šolje balzamika 
  • 2 kašičice smeđeg šećera 

Priprema:

Istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Pečurkama skinite peteljke, pa kapu premažite smesom od putera i belog luka (sa obe strane). Zatim ih napunite seckanom mocarelom i stavite par kolutova čeri paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite i ukrasite bosiljkom. U malu šerpu sipajte balzamiko i dodajte šećer, pa kuvajte par minuta. Prelijte pečurke dobijenom smesom. 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Pita sa pečurkama

Izvor: StvarUkusa