Počinje sezona slava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Mi vam predlažemo da napravite punjene pečurke koje će gosti obožavati. Priprema je jednostavna i brza, a možete da ih punite raznim nadevima. Probajte i ovaj recept za pečurke punjene mocarela sirom i paradajzom. Neverovatno su ukusne i niko im neće odoleti.
Pročitajte i kako da lako i jeftino napravite mocarela sir kod kuće.
- Sastojci:
- 6-7 većih šampinjona
- 40 g putera
- 3 čena belog luka
- 10-12 čeri paradajza
- 230 g mocarele
- svež bosiljak
- 1/4 šolje balzamika
- 2 kašičice smeđeg šećera
Priprema:
Istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Pečurkama skinite peteljke, pa kapu premažite smesom od putera i belog luka (sa obe strane). Zatim ih napunite seckanom mocarelom i stavite par kolutova čeri paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite i ukrasite bosiljkom. U malu šerpu sipajte balzamiko i dodajte šećer, pa kuvajte par minuta. Prelijte pečurke dobijenom smesom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem