Počinje sezona slava i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Mi vam predlažemo da napravite punjene pečurke koje će gosti obožavati. Priprema je jednostavna i brza, a možete da ih punite raznim nadevima. Probajte i ovaj recept za pečurke punjene mocarela sirom i paradajzom. Neverovatno su ukusne i niko im neće odoleti.
Pročitajte i kako da lako i jeftino napravite mocarela sir kod kuće.
- Sastojci:
- 6-7 većih šampinjona
- 40 g putera
- 3 čena belog luka
- 10-12 čeri paradajza
- 230 g mocarele
- svež bosiljak
- 1/4 šolje balzamika
- 2 kašičice smeđeg šećera
Priprema:
Istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Pečurkama skinite peteljke, pa kapu premažite smesom od putera i belog luka (sa obe strane). Zatim ih napunite seckanom mocarelom i stavite par kolutova čeri paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite i ukrasite bosiljkom. U malu šerpu sipajte balzamiko i dodajte šećer, pa kuvajte par minuta. Prelijte pečurke dobijenom smesom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus