Danas postoji puno jednostavnih recepata za slane torte koje možete da napravite bez pečenja kora i pravljenja komplikovanih nadeva. Slane torte su se nekada služite kada su proslave, ali njih sada možete da jedete i za ručak ili večeru. Mi vam donosimo recept za slanu tortu sa tikvicama koju će svi obožavati, njena priprema nije nimalo teška. Tikvice se odlično kombinuju sa skoro svima namirnicama, pa ćete uživati u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 4 tikvice
- 3 jajeta
- 300 g kisele pavlake
- 150 g tvrdog sira
- 30 g parmezana
- sušeni paradajz (po želji)
- 1 veza mirođije
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
Priprema:
Presecite tikvice na pola, pa isecite kriške po dužini. Posolite tikvice i ostavite ih 10 minuta da puste vodu. Umutite jaja, pa im dodajte pavlaku i sjedinite. Posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu i origanom, pa dodajte i parmezan. Sve lepo sjedinite. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju i sve lepo promešajte. Manju posudu obložite pek papirom, pa je nauljite, pa po dnu poređajte tikvice koje ste osušili ubrusom. Zatim poređajte seckani sušeni paradajz (ako želite), pa premažite smesom od jaja. Nakon toga pospite rendanim sirom. Ređajte tako dok imate sastojaka, a poslednji sloj treba da bude rendani sir. Pecite u rerni na 190°C oko 30-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus