Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE KISELI KUPUS: Korak po korak - savršen recept za početnike

Ovo je najbolji recept za kiseli kupus, a jedino što je bitno je da ga dobro prelijete rasolom, zatvorite i ostavite na toplom mestu.

 Kako se kiseli kupus Izvor: Shutterstock

Kada dođe hladnije vreme svi se najviše raduju jelima od kiselog kupusa, kao što su sarme, podvarak... Sada je pravo vreme da ukiselite kupus kod kuće, a mi vam donosimo jednostavan recept koji će uspeti i početnicima u kuhinji. Bitno je da kupus lepo prelijete rasolom i dobro zatvorite, a najbitnije je da ga držite na toplom mestu i već posle 3 nedelje imate odličan kiseli kupus.

Pročitajte i kako da ukiselite kupus za 48 sati.

  • Sastojci:
  • 10 glavica kupusa 
  • 1,5 kg soli

Priprema:

Svakoj glavici kupusa očistite spoljne listove i izdubite koren. U dobijeno udubljenje na kupusu sipajte so do vrha. Bure od 50 l dobro operite, pa poređajte glavice kupusa, gusto, jednu pored druge. Šupljina gde je so mora da bude okrenuta na gore. Pokrijte bure čistom krpom, pa preko stavite poklopac (nemojte da zatvarate, samo prislonite) i ostavite tako 24 sata. Nakon toga napunite bure vodom tako da kupus "pliva" u njoj, pa sipajte preostalu so. Preko stavite mrežu i pritisnite nečim teškim (to isto morate dobro da operete pre nego što ubacite u bure). Bure dobro zatvorite, pa ga ostavite na temperaturi od 18 do 22 stepena nekih 3 nedelje. Za to  vreme kupus se ukiselio i možete da ga jedete. 

Napomena: Kada vadite glavicu kupusa iz bureta morate da podignete teški predmet i mrežu, ali obavezno posle vratite i jedno i drugo u bure. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:39
Burek sarme
Izvor: Instagram/yildizlarsofrasi
Izvor: Instagram/yildizlarsofrasi

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti