Đurđevdan je jedna od većih srpskih slava, a ako još niste osmislili jelovnik, mi vam predlažemo da napravite slanu tortu.One su jednostavne, većina se ni ne peče, a ukrasiće svaku svečanu trpezu. Slana torta sa palačinkama, piletinom i kuvanim jajima je baš ukusna, a gosti će sigurno tražiti parče više.
- Sastojci:
- 8-10 palačinki
- 500 g pilećeg filea
- 3-4 jajeta
- 150 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 100 g tvrdog sira
- Za dekoraciju:
- paprika
- kisela pavlaka
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa propržite, a kada se ohladi sitno isecite. Jaja skuvajte, pa sitno iseckajte i pomešajte sa majonezom i pavlakom. Začinite po želji. Palačinke stavite u okrugli kalup, pa premažite majonezom i pavlakom sa jajima, preko pospite piletinu i preko rendani tvrdi sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a kada stavite poslednju palačinku, celu tortu premažite kiselom pavlakom. Dekorišite seckanom pečenom paprikom i paradajzom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem