Đurđevdan je jedna od većih srpskih slava, a ako još niste osmislili jelovnik, mi vam predlažemo da napravite slanu tortu.One su jednostavne, većina se ni ne peče, a ukrasiće svaku svečanu trpezu. Slana torta sa palačinkama, piletinom i kuvanim jajima je baš ukusna, a gosti će sigurno tražiti parče više.

  • Sastojci:
  • 8-10 palačinki
  • 500 g pilećeg filea
  • 3-4 jajeta 
  • 150 g kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 100 g tvrdog sira 
  • Za dekoraciju:
  • paprika 
  • kisela pavlaka

Priprema:

Meso posolite i pobiberite, pa propržite, a kada se ohladi sitno isecite. Jaja skuvajte, pa sitno iseckajte i pomešajte sa majonezom i pavlakom. Začinite po želji. Palačinke stavite u okrugli kalup, pa premažite majonezom i pavlakom sa jajima, preko pospite piletinu i preko rendani tvrdi sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a kada stavite poslednju palačinku, celu tortu premažite kiselom pavlakom. Dekorišite seckanom pečenom paprikom i paradajzom.

Izvor: Stvar ukusa