Na proleće i leto teške obroke menjemo jednostavnijim i bržim, ali jednako ukusnim. Sve popularnije postaju salate koje možete da spremate sa najraznovrsnijim namirnicama. Za Đurđevdan vam predležamo napravite salatu sa krafiolom koja se odlično slaže sa pečenjem, a možete da je jedete i kao obrok.
- Sastojci:
- 500 g karfiola
- 2 krastavca
- 1 veza mirođije
- 4 jajeta
- malo rukole
- 80 g tvrdog sira
- 1-2 kašike majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Kafiol isecite na cvetove, pa kratko kuvajte u ključaloj vodi. U posudi pomešajte seckani krastavac, rukolu i mirođiju, pa dodajte seckana kuvana jaja i proceđeni i seckani karfiol. Pospite rendanim sirom, posolite i pobiberite, pa dodajte majonez i pavlaku. Sve dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus