Na proleće i leto teške obroke menjemo jednostavnijim i bržim, ali jednako ukusnim. Sve popularnije postaju salate koje možete da spremate sa najraznovrsnijim namirnicama. Za Đurđevdan vam predležamo napravite salatu sa krafiolom koja se odlično slaže sa pečenjem, a možete da je jedete i kao obrok.
- Sastojci:
- 500 g karfiola
- 2 krastavca
- 1 veza mirođije
- 4 jajeta
- malo rukole
- 80 g tvrdog sira
- 1-2 kašike majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Kafiol isecite na cvetove, pa kratko kuvajte u ključaloj vodi. U posudi pomešajte seckani krastavac, rukolu i mirođiju, pa dodajte seckana kuvana jaja i proceđeni i seckani karfiol. Pospite rendanim sirom, posolite i pobiberite, pa dodajte majonez i pavlaku. Sve dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem