Na proleće i leto teške obroke menjemo jednostavnijim i bržim, ali jednako ukusnim. Sve popularnije postaju salate koje možete da spremate sa najraznovrsnijim namirnicama. Za Đurđevdan vam predležamo napravite salatu sa krafiolom koja se odlično slaže sa pečenjem, a možete da je jedete i kao obrok

  • Sastojci:
  • 500 g karfiola
  • 2 krastavca
  • 1 veza mirođije
  • 4 jajeta
  • malo rukole 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 1-2 kašike majoneza 
  • 2 kašike kisele pavlake 

Priprema: 
Kafiol isecite na cvetove, pa kratko kuvajte u ključaloj vodi. U posudi pomešajte seckani krastavac, rukolu i mirođiju, pa dodajte seckana kuvana jaja i proceđeni i seckani karfiol. Pospite rendanim sirom, posolite i pobiberite, pa dodajte majonez i pavlaku. Sve dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa