Ne postoji osoba u Srbiji koja ne voli pasulj, bilo da je čorbast ili prebranac. Ovaj recept je spoj 2 čuvena jela, a sastojci kao što su ljuti sos, ljuta papričica, kečap, senf... ga čine pikantnijim i lepšim, ali i drugačijim od srpskog. Super je prilog uz pečenje, pa je idealan za slavski sto.
- Sastojci:
- 180 g slanine
- 1 crni luka
- 1-2 ljute papričice
- 5-6 čenova belog luka
- 330 g kečapa
- 50 g smeđeg šećera
- 2 kašike vorčester sosa
- 2 kašike senfa
- 2 kašike ljutog sosa
- 1,5 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašičica bibera
- 2 konzerve pasulja
- 200-400 ml vode
Priprema:
Kratko propržite slaninu na malo ulja, a zatim dodajte sitno seckani luk, ljutu papričicu i mleveni beli luk. Kada omekša dodajte kečap, send, šećer, ljuti sos, sirće, čili u prahu i biber. Promešajte, pa sipajte jednu konzervu pasulja sa tečnošću i jednu bez tečnosti. Sipajte 200 ml vode i promešajte. Ako je potrebno dodajte još 200 ml vode. Kada krene da ključa sklonite sa šporeta. Stavite u rernu na 180°C oko 90 minuta. Kada se zgusne gotov je.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem