Približava se Đurđevdan, jedna od najvećih srpskih slava, a zna se da posle ukusnih slanih specijaliteta, svi se najviše raduju slatkom stolu. Nekoliko vrsta sitnih kolača koji se pojedu u jednom zalogaju su uvek dobro rešenje, a naš predlog su i predivna lešnik gnezda sa nutelom. Lako se spremaju, pa će uspeti i domaćicama koje nisu previše iskusne, a gosti će biti oduševljeni. 

  • Sastojci:
  • 200 g putera 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 2 žumanceta 
  • 20 kakao praha 
  • 25 g kukuruznog skroba 
  • 25 g mleka u prahu
  • 300 g brašna
  • 125 g seckanih lešnika
  • nutela 

Priprema:
Umutite puter sobne temeprature sa šećerom u prahu, pa dodajte kakao, žumanca i nastavite da mutite. Zatim dodajte mleko u prahu, kukuruzni skrob i brašno, pa rukama lepo sjedinite. Uzmite malo smese, oblikujte lopticu, a zatim je uvaljajte u seckani lešnik.Rukama napravite rupu u sredini i ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite u frižider na pola sata, a zatim pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 25-30 minuta. Kesu za zamrzivač napunite nutelom i isecite manju rupu. Sipajte nutelu u kolač. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa