Obrok salate su odlična zamena za ručak, a pored fantastičnog ukusa i brzo se prave. One sa piletinom su najpopualrnije, a većinu tih salata možete da jedete i kao predjelo za slavu, ali i da ih mažete na hleb. Danas vam preporučujemo da napravite salatu sa belim mesom, celerom i lukom u koju se dodaje i majonez. Ukus će oduševiti sve goste, a vama neće trebati puno vremena da je spremite.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 2 stabljike celera
- 1/2 crvenog luka
- 1,5-2 šolje majoneza
- 2 kašike soka od kiselih krastavaca
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Piletinu skuvajte, pa procedite i ostavite da se ohladi. Za to vreme sitno iseckajte celer i ljubičasti luk. Meso baš sitno iseckajte, pa pomešajte sa povrćem. Začinite po želji, pa dodajte majonez i sok od krastavca. Dobro promešajte. Ako je potrebno dodajte i šećer. Opet dobro promešajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo