Salate su odličan prilog uz meso ili ribu, ali još su bolje kao obrok. Takođe, lepo izgledaju, pa će ulepšati svaku svečanu trepzu, a naš je predlog da za Novu godinu poslužite ovu sa piletinom i pasuljem. Pravi se od par namirnica, koju većina i ima kod kuće, pa je pravi spas ako vam je potrebno neko predjelo u zadnji čas, a ukus je fenomenalan. 

  • Sastojci:
  • 1 konzerva crvenog pasulja 
  • 1 konzerva šampinjona 
  • 300 g belog mesa 
  • 50 g oraha 
  • 2 kašike majoneza 
  • 1 kašičica karija 
  • 1 veza mirođije 
  • Za marinadu: 
  • 1/2 kašike ključale vode 
  • 2 kašike sirćeta 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:
Isekcajte crni luk sitno, posolite, pošećerite, pa sipajte vodu i sirće. Ostavite da se marinira nekih 30 minuta. Meso lepo posolite i utrljajte kari, pa ispržite. Orahe, pečurke i mirođiju iseckajte. U činiji pomešajte isecakne namirnice, sa seckanom piletinom, pasuljem i dodajte majonez. Dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE