Salate su odličan prilog uz meso ili ribu, ali još su bolje kao obrok. Takođe, lepo izgledaju, pa će ulepšati svaku svečanu trepzu, a naš je predlog da za Novu godinu poslužite ovu sa piletinom i pasuljem. Pravi se od par namirnica, koju većina i ima kod kuće, pa je pravi spas ako vam je potrebno neko predjelo u zadnji čas, a ukus je fenomenalan.
- Sastojci:
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 konzerva šampinjona
- 300 g belog mesa
- 50 g oraha
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica karija
- 1 veza mirođije
- Za marinadu:
- 1/2 kašike ključale vode
- 2 kašike sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Isekcajte crni luk sitno, posolite, pošećerite, pa sipajte vodu i sirće. Ostavite da se marinira nekih 30 minuta. Meso lepo posolite i utrljajte kari, pa ispržite. Orahe, pečurke i mirođiju iseckajte. U činiji pomešajte isecakne namirnice, sa seckanom piletinom, pasuljem i dodajte majonez. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem