Salate su odličan prilog uz meso ili ribu, ali još su bolje kao obrok. Takođe, lepo izgledaju, pa će ulepšati svaku svečanu trepzu, a naš je predlog da za Novu godinu poslužite ovu sa piletinom i pasuljem. Pravi se od par namirnica, koju većina i ima kod kuće, pa je pravi spas ako vam je potrebno neko predjelo u zadnji čas, a ukus je fenomenalan.
- Sastojci:
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 konzerva šampinjona
- 300 g belog mesa
- 50 g oraha
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica karija
- 1 veza mirođije
- Za marinadu:
- 1/2 kašike ključale vode
- 2 kašike sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Isekcajte crni luk sitno, posolite, pošećerite, pa sipajte vodu i sirće. Ostavite da se marinira nekih 30 minuta. Meso lepo posolite i utrljajte kari, pa ispržite. Orahe, pečurke i mirođiju iseckajte. U činiji pomešajte isecakne namirnice, sa seckanom piletinom, pasuljem i dodajte majonez. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus