U Italiji se često pripremaju rolati, a oni imaju i poseban hleb koji se koristi za takve recepte. Njega možete da zamenite tost hlebom i da ulepšate svaku svečanu trpezu brzinskim rolatima. Kombinacija sastojaka u svakom je očaravajuća, a toliko se jednostavno prave da ćete ih služiti i kada nisu neke svečane prilike.
- Sastojci:
- Za prvi rolat:
- tost hleb
- dimljeni losos
- vlašac
- majonez
- krem sir
- Za drugi rolat:
- tost hleb
- mortadela
- krem sir
- mirođija
- pistaći
- Za treći rolat:
- tost hleb
- praška šunka
- tvrdi sir
- majonez
- kiseli krastavci
- salata
Priprema:
Poređajte dimljeni losos i premažite majonez. Preko poređajte tost hleb kojem ste isekli koricu i premažite krem sirom, pospite vlašcem i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru sat vremena.
Poređajte mortadelu u 2 reda po 3 komada. Premažite krem sirom, pa preko stavite tost hleb kojem ste isekli koricu. Premažite krem sirom i pospite seckanom mirođijom i pistaćima. Urolajte i obmotajte providnom folijom, pa stavite u frižider sat vremena.
Poređajte prašku šunku, pa premažite majonezom. Zatim poređajte tost hleb i preko sir, a onda premažite majonezom koji ste pomešali sa malo seckane zelene salate. Na kraj stavite 3 krastavca i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem