U Italiji se često pripremaju rolati, a oni imaju i poseban hleb koji se koristi za takve recepte. Njega možete da zamenite tost hlebom i da ulepšate svaku svečanu trpezu brzinskim rolatima. Kombinacija sastojaka u svakom je očaravajuća, a toliko se jednostavno prave da ćete ih služiti i kada nisu neke svečane prilike. 

  • Sastojci: 
  • Za prvi rolat: 
  • tost hleb
  • dimljeni losos
  • vlašac
  • majonez
  • krem sir
  • Za drugi rolat: 
  • tost hleb
  • mortadela
  • krem sir
  • mirođija
  • pistaći
  • Za treći rolat:
  • tost hleb
  • praška šunka
  • tvrdi sir
  • majonez
  • kiseli krastavci
  • salata

Priprema:
Poređajte dimljeni losos i premažite majonez. Preko poređajte tost hleb kojem ste isekli koricu i premažite krem sirom, pospite vlašcem i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru sat vremena. 
Poređajte mortadelu u 2 reda po 3 komada. Premažite krem sirom, pa preko stavite tost hleb kojem ste isekli koricu. Premažite krem sirom i pospite seckanom mirođijom i pistaćima. Urolajte i obmotajte providnom folijom, pa stavite u frižider sat vremena.
Poređajte prašku šunku, pa premažite majonezom. Zatim poređajte tost hleb i preko sir, a onda premažite majonezom koji ste pomešali sa malo seckane zelene salate. Na kraj stavite 3 krastavca i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE