Svi oni koji slave svetog Luku u ponedeljak, a nisu još osmislili šta da prave, predlažemo 3 različita rolata od jedne podloge. Odlična stvar kod ovog slavskog predjela je to što se baš lako pravi i nema nikakvog pečenja ili kuvanja. Ako vam treba predlog u poslednji čas onda je ovo recept za vas. Svi će biti oduševljeni ukusom rolata, a za svakoga ima po nešto, jer se jedan pravi sa kobasicom, drugi sa sardinama, a treći sa ajvarom i kuvanim jajima. Uživajte u ukusu!
- Sastojci:
- Rolat sa šargarepom i kobasicama
- 9 tortilji
- 200 g dimljene kobasice
- 250 g šargarepe
- 150-200 g majoneza
- 100-150 g tvrdog sira
- Rolat sa sardinama
- 9 tortilji
- 1 konzerva sardine
- 3 jajeta
- 100-150 g tvrdog sira
- 150-200 g majoneza
- peršun
- 2-3 čena belog luka
- Rolat sa ajvarom
- 9 tortilji
- 200 g ajvara
- 3 jajeta
- 2 manja sveža krastavca (ili jedan veći)
- 50 g majoneza
Priprema:
Prvi rolat: Kobasicu, sir i šargarepu izrendajte. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite majonezom. Posipte rendanu kobasicu i rasporedite. Preko stavite na isti način još 3 tortilje, premažite majonezom, pa pospite šargarepu. Opet stavite 3 tortilje na isti način, premažite majonezom i pospite sirom. Urolajte, pa stavite u providnu foliju i ohladite u frižideru.
Drugi rolat: Jaja skuvajte, pa izrendajte, kao i sir, a peršun iseckajte. Zatim u majonez dodajte mleveni beli luk i promešajte, a sardinu procedite. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite majonezom. Pospite peršunom i sirom, pa preko na isti način stavite još tri tortilje. Premažite majonezom i pospite izmervljenu sardinu preko. Zatim stavite na isti način još 3 tortilje i pospite kuvanim jajima. Urolajte i stavite u providnu foliju, pa ohladite u frižideru.
Treći rolat: Jaja skuvajte i izrendajte, a zatim i krastavac izrendajte, pa lepo ocedite. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite ajvar preko. Poređajte još 3 tortilje na isti način, pa premažite majonezom i pospite krastavcem. Preko stavite još 3 tortilje na isti način, premažite majonezom i pospite kuvana jaja. Urolajte i stavite u providnu foliju, pa ohladite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem