Svi oni koji slave svetog Luku u ponedeljak, a nisu još osmislili šta da prave, predlažemo 3 različita rolata od jedne podloge. Odlična stvar kod ovog slavskog predjela je to što se baš lako pravi i nema nikakvog pečenja ili kuvanja. Ako vam treba predlog u poslednji čas onda je ovo recept za vas. Svi će biti oduševljeni ukusom rolata, a za svakoga ima po nešto, jer se jedan pravi sa kobasicom, drugi sa sardinama, a treći sa ajvarom i kuvanim jajima. Uživajte u ukusu!  

  • Sastojci:
  • Rolat sa šargarepom i kobasicama
  • 9 tortilji
  • 200 g dimljene kobasice 
  • 250 g šargarepe 
  • 150-200 g majoneza 
  • 100-150 g tvrdog sira 
  • Rolat sa sardinama
  • 9 tortilji 
  • 1 konzerva sardine 
  • 3 jajeta 
  • 100-150 g tvrdog sira
  • 150-200 g majoneza
  • peršun
  • 2-3 čena belog luka 
  • Rolat sa ajvarom
  • 9 tortilji 
  • 200 g ajvara 
  • 3 jajeta 
  • 2 manja sveža krastavca (ili jedan veći)
  • 50 g majoneza 

Priprema:
Prvi rolat: Kobasicu, sir i šargarepu izrendajte. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite majonezom. Posipte rendanu kobasicu i rasporedite. Preko stavite na isti način još 3 tortilje, premažite majonezom, pa pospite šargarepu. Opet stavite 3 tortilje na isti način, premažite majonezom i pospite sirom. Urolajte, pa stavite u providnu foliju i ohladite u frižideru. 
Drugi rolat: Jaja skuvajte, pa izrendajte, kao i sir, a peršun iseckajte. Zatim u majonez dodajte mleveni beli luk i promešajte, a sardinu procedite. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite majonezom. Pospite peršunom i sirom, pa preko na isti način stavite još tri tortilje. Premažite majonezom i pospite izmervljenu sardinu preko. Zatim stavite na isti način još 3 tortilje i pospite kuvanim jajima. Urolajte i stavite u providnu foliju, pa ohladite u frižideru. 
Treći rolat: Jaja skuvajte i izrendajte, a zatim i krastavac izrendajte, pa lepo ocedite. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite ajvar preko. Poređajte još 3 tortilje na isti način, pa premažite majonezom i pospite krastavcem. Preko stavite još 3 tortilje na isti način, premažite majonezom i pospite kuvana jaja. Urolajte i stavite u providnu foliju, pa ohladite u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE