Ako još niste osmislili jelovnik za Svetog Luku, koji pada u ponedeljak, predlažemo vam ukusnu pileću salatu sa cveklom. Neobična kombinacija sastojaka će vas oduševiti, a kako crni luk ne bi bio gorak i da ne bi teško pao na stomak, prvo ga marinirajte. Prelepa boja i ukus čine je nezaobilaznom na svakoj trpezi, a kao predjelo je pun pogodak.
- Sastojci:
- 3 cvekle srednje veličine
- 200 g kiselih krastavaca
- 2 šargarepe
- 1 ljubičasti luk
- 300-400 g pilećeg filea
- 1 mirođija
- 1 čen belog luka
- 2-3 kašike majoneza
- Za marinadu luka:
- 1 kašika šećera
- 50 ml sirćeta
- 100-120 ml vode
Priprema:
Ljubičasti luk iseckajte, pa pospite šećerom i prelijte vodom i sirćetom. Dobro promešajte i ostavite da se marinira 40 minuta. Šargarepu i cveklu skuvajte, pa kada se malo ohladi izrendajte. Pomešajte sa seckanim belim mesom, koje ste prethodno skuvali, a zatim dodajte i marinirani, proceđeni luk. Dodajte mleveni beli luk, seckani miruđiju i majonez i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera