Ako još niste osmislili jelovnik za Svetog Luku, koji pada u ponedeljak, predlažemo vam ukusnu pileću salatu sa cveklom. Neobična kombinacija sastojaka će vas oduševiti, a kako crni luk ne bi bio gorak i da ne bi teško pao na stomak, prvo ga marinirajte. Prelepa boja i ukus čine je nezaobilaznom na svakoj trpezi, a kao predjelo je pun pogodak. 

  • Sastojci:
  • 3 cvekle srednje veličine
  • 200 g kiselih krastavaca 
  • 2 šargarepe 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 300-400 g pilećeg filea
  • 1 mirođija 
  • 1 čen belog luka 
  • 2-3 kašike majoneza 
  • Za marinadu luka: 
  • 1 kašika šećera
  • 50 ml sirćeta
  • 100-120 ml vode 

Priprema:
Ljubičasti luk iseckajte, pa pospite šećerom i prelijte vodom i sirćetom. Dobro promešajte i ostavite da se marinira 40 minuta. Šargarepu i cveklu skuvajte, pa kada se malo ohladi izrendajte. Pomešajte sa seckanim belim mesom, koje ste prethodno skuvali, a zatim dodajte i marinirani, proceđeni luk. Dodajte mleveni beli luk, seckani miruđiju i majonez i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE