Prženje luka je jednostavan i poznat proces koji ponavljamo skoro svaki dan. Nepohodan je kod pripreme skoro svakog jela i čini hranu ukusnijom. Uvek propržite luk na ulju, pa dodajete ostale sastojke, ali jedan mali trik pomoći će vam da bude još ukusnije sve što spremate.
Sve što je potrebno da uradite je da dodate prstohvat šećera u tiganj jer će se tako luk malo karamelizovati. Takođe, poznato je da je šećer i univerzalni pojačivač ukusa. Zato dok pržite crni luk ne zaboravite na tajni sastojak koji će pomoći da jelo bude savršeno. Samo nemojte da preterujete jer tako možete i da uništite ukus. Kada krenete da pržite luk, u tiganj prvo sipajte ulje, pa komadić putera, pa dodajte seckani luk i šećer.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus