Ovo je osnovni recept za testo za palačinke koji vam daje mašti na volju – kombinujte ih sa raznim kremovima, namazima, voćem i sladoledom. A kada testo napravite baš na ovaj način biće mekano i vazdušasto.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 200 ml mleka
- 1 + ¼ šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilinog šećera
- ulje
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Mutite dok ne dobijete glatko testo. Zagrejte lagano nauljen tiganj. Sipajte 1 kašiku testa na vreli tiganj. Sačekajte da se mehurići formiraju na površini i kada počnu da pucaju, okrenite palačinku i pecite dok obe strane ne postanu zlatne. Ponavljajte sve dok se ne potroši svo testo. Kada obe strane postanu zlatne, prebacite na tanjir za serviranje!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem