Ovo je osnovni recept za testo za palačinke koji vam daje mašti na volju – kombinujte ih sa raznim kremovima, namazima, voćem i sladoledom. A kada testo napravite baš na ovaj način biće mekano i vazdušasto.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 200 ml mleka
- 1 + ¼ šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilinog šećera
- ulje
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Mutite dok ne dobijete glatko testo. Zagrejte lagano nauljen tiganj. Sipajte 1 kašiku testa na vreli tiganj. Sačekajte da se mehurići formiraju na površini i kada počnu da pucaju, okrenite palačinku i pecite dok obe strane ne postanu zlatne. Ponavljajte sve dok se ne potroši svo testo. Kada obe strane postanu zlatne, prebacite na tanjir za serviranje!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus