Sada je pravo vreme da osmislite šta ćete poslužiti na novogodišnjoj trpezi. Praznici su iza ćoška, a svi su navikli da na svečanom stolu bude bar jedna do dve salate. Ruska je obavezna, ali možete da dodate i neobičnu salatu od pečuraka i kuvanih jaja u obliku pingvina. Ulepšaće svaki sto, a možete i decu da uključite u pripremu koja je neverovatno jednostavna. Sastojci nisu skupi, a slobodno možete da izbacite neki sloj ako vam ne odgovara. 

  • Sastojci:
  • 400 g crnih maslina bez koštice 
  • 2 krompira 
  • 2 šargarepe 
  • 2 kisela krastavca 
  • 300 g pečuraka 
  • 3 jajeta 
  • 150 g majoneza 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 1 crni luk 

Priprema:
Krompir, šargarepu i jaja skuvajte, a u tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte i sekckane pečurke. Skuvan krompir izrendajte, pa rasporedite na tacnu u obliku jajeta. Premažite majonezom, pa rasporedite propržene pečurke i crni luk, pa opet premažite majonezom. Zatim poređajte seckani kiseli krastavac. Premažite majonezom, pa stavite rendanu šargarepu. Sledeći je sloj majoneza, pa renadana žumanca, pa opet sloj majoneza, a onda i rendani sir. Premažite majonezom po sredini (onako veća traka), pa samo preko majoneza pospite rendanim belancima. Potrudite se da i dalje ima oblik jajeta (tj. da gore pude malo uže nego dole). Poređajte masline koje ste presekli na pola (kao na slici), sve do belanca ih ređajte. Nos i noge napravite od kuvane šargarepe, a oči od maslina. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE