Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približavaju novogodišnji i božićni praznici saznajte kako da je napravite najbolje od svih. Niko se ne koncentriše preterano na pripremu, jer nije zahtevna, samo se skuvaju sastojci i pomešaju sa majonezom. Ali, potrebno je obratiti pažnju i na detalje, jer će tako biti mnogo ukusnija. Krompir je jedan od najbitinijih sastojaka i ako ga izaberete kako treba, ruska salata će zasijati punim sjajem.

Кako odabrati krompir?

Prvo, morate birati samo između celih, suvih i netaknutih krompira. Takođe, ne sme biti tragova štetočina. Ali, najvažnije je da izaberete beli krompir sa žutom korom, jer je on najukusniji i ima prijatan miris. Potrudite se i da krompir bude manji, oko 4-8 cm u prečniku, nemojte da uzimate veliki. I poslednje što treba da znate jeste to da za bilo koju salatu sa povrćem morate koristiti samo zrelo korenasto povrće. Da biste izabrali zreo krompir, obratite pažnju na njegovu koru. Treba da bude čvrsta i da se šteti trenjem. 

Kada se izabrali savršen krompir, skuvajte ga u ljusci, jer je tako mnogo lepši i tek kada se ohladi je oljuštite i iseckajte sitnije. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE