Pečenje je obavezno na novogodišnjoj ili božićnoj trpezi, a više ne morate u pečenjaru. Napravite ga kod kuće i to lako. Umesto prasetine koristite pačetinu ili ćuretinu, a još bolji će ukus biti ako meso napunite jabukama. Biće baš sočno, a korica će se lepiti za prste. Servirajte sa pečenim krompirom i salatom.
- Sastojci:
- 2 kg pačetine ili ćuretine
- 2 jabuke
- 1 kašika skroba
Priprema:
Pačetinu ili ćuretinu zasecite po sredini, pa posolite dobro unutra i spolja. Umotajte meso u providnu foliju i ostavite u frižideru minimum 2 sata, a možete i preko noći. Jabuke isecite na kockice, pa napunite meso. Ušijte koncem za kuvanje, tako da lepo zatvorite meso. Ponovo utrljajte so, pa skrob. Stavite u kesu za pečenje, sipajte čašu vode, pa je zatvorite i stavite na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena, pa isecite kesu, prelijte sokom koji je pustila i pecite još 20-30 minuta. Skinite konac pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem