Pečenje je obavezno na novogodišnjoj ili božićnoj trpezi, a više ne morate u pečenjaru. Napravite ga kod kuće i to lako. Umesto prasetine koristite pačetinu ili ćuretinu, a još bolji će ukus biti ako meso napunite jabukama. Biće baš sočno, a korica će se lepiti za prste. Servirajte sa pečenim krompirom i salatom.
- Sastojci:
- 2 kg pačetine ili ćuretine
- 2 jabuke
- 1 kašika skroba
Priprema:
Pačetinu ili ćuretinu zasecite po sredini, pa posolite dobro unutra i spolja. Umotajte meso u providnu foliju i ostavite u frižideru minimum 2 sata, a možete i preko noći. Jabuke isecite na kockice, pa napunite meso. Ušijte koncem za kuvanje, tako da lepo zatvorite meso. Ponovo utrljajte so, pa skrob. Stavite u kesu za pečenje, sipajte čašu vode, pa je zatvorite i stavite na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena, pa isecite kesu, prelijte sokom koji je pustila i pecite još 20-30 minuta. Skinite konac pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus