Punjena jajasu se jela kao predjelo još u starom Rimu, a zbog pikantnog ukusa su nazivana i đavolja jaja. Bila su nezaobilazna na svakoj gozbi, a kasnije se ukus prilagođavao. Pune se žumancima i sastojcima po želji, a smesa će biti lepša ako u nju dodate i jogurt ili majonez. Ukrasite ih paprikama i poslužite za Novu godinu

  • Sastojci:
  • 6 jaja 
  • 100 g šunke 
  • 1/2 crvene paprike 
  • 1/2 žute paprike 
  • 1/2 paradajza 
  • 70 g zelenih maslina
  • mladi luk ili praziluk 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 2 kašike jogurta ili majoneza

Priprema:
Jaja skuvajte, pa presecite na pola i izvadite žumanca. Izdrobite ih u posudi i dodajte sitno secaknu šunku i luk, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Dodajte i majonez ili jogurt i sve sjedinite. Napunite belanca. Ukrasite sitno seckanom paprikom i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE