Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠARENA PUNJENA JAJA: Služila su se u starom Rimu kao predjelo, a ulepšaće i novogodišnju trpezu - brzo i jeftino (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Punjena jaja su ukusna i dekorativna, pa će ulepšati svaku svečanu trpezu.

 Šarena punjena jaja Izvor: Printscreen/YT/Готовим с Оксаной Пашко

Punjena jajasu se jela kao predjelo još u starom Rimu, a zbog pikantnog ukusa su nazivana i đavolja jaja. Bila su nezaobilazna na svakoj gozbi, a kasnije se ukus prilagođavao. Pune se žumancima i sastojcima po želji, a smesa će biti lepša ako u nju dodate i jogurt ili majonez. Ukrasite ih paprikama i poslužite za Novu godinu

  • Sastojci:
  • 6 jaja 
  • 100 g šunke 
  • 1/2 crvene paprike 
  • 1/2 žute paprike 
  • 1/2 paradajza 
  • 70 g zelenih maslina
  • mladi luk ili praziluk 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 2 kašike jogurta ili majoneza

Priprema:
Jaja skuvajte, pa presecite na pola i izvadite žumanca. Izdrobite ih u posudi i dodajte sitno secaknu šunku i luk, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Dodajte i majonez ili jogurt i sve sjedinite. Napunite belanca. Ukrasite sitno seckanom paprikom i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti