Punjena jaja su tvrdo kuvana jaja koja su oljuštena, presečena na pola i punjena pastom napravljenom od žumanaca pomešanih sa drugim sastojcima kao što su majonez i senf. Uglavnom se služe hladna kao prilog, predjelo ili glavno jelo tokom okupljanja ili zabave. Poreklo ovog jela se može videti u receptima za kuvana, začinjena jaja još u starom Rimu, gde su se tradicionalno služila kao prvo jelo. Jelo je popularno u Evropi i Severnoj Americi. A evo kako vi možete da obogatite vašu slavsku trpezu receptom u nastavku.
- Sastojci:
- 10 kuvanih jaja
- 200 g krem sira
- 100 g majoneza
- 100 g senfa
- so, biber, praziluk
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte krem sir, senf i majonez. Jaja skuvajte i isecite na pola po dužini. Izvadite žumanca i njih izgnječite viljuškom. Zatim ih prebacite u činiju sa smesom od krem sira i sve dobro izmešajte. začinite po želji i punite polutke jaja. Ukrasite seckanim prazilukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus