Praznici nam stižu, a to je doba kada možete da pokažete svoju kreativnost, ne samo u ukrašvanju doma, već i u pravljenju hrane.Novogodišnja i božićna trepza omogućavaju da napravite neka od najlepših jela, a vaše je samo da pustite mašti na volju. Bilo da pravite slano ili slatko predjelo, odličite se za oblike koji su simboli praznika, kao što su pahulje, Sneško, pingvin, Deda Mraz, šišarke... Jedan od takvih recepata je upravo ovaj za punjena jaja i to u obliku Deda Mraza. Obavezno isprobajte, a svi će garantovano uživati u ukusu.
- Sastojci:
- 10 jaja
- 50 g tvrdog sira
- 2 kašike majoneza
- 1 čen belog luka
- Za dekoraciju:
- 1 crvena paprika
- 20 bibera u zrnu
- 2-3 kašike majoneza
Priprema:
Jaja skuvajte, pa presecite na pola i izvadite žumanca. U posudi pomešajte rendani sir, žumanca, mleveni beli luk i majonez. Lepo sjedinite. Napunite belanca dobijenom smesom. Papriku isecite na veće i manje toruglove, a majonez sipajte u kesu za zamrzivač i isecite malu rupu. Na vrh jajeta stavite veći trougao (to je kapa), pa ispod stavite 2 zrna bibera kao oči, a ispod njih ide manji trougao (kao nos). Zatim majonezom ukrasite kapu i napravite bradu (kao na snimku).
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem