Praznici nam stižu, a to je doba kada možete da pokažete svoju kreativnost, ne samo u ukrašvanju doma, već i u pravljenju hrane.Novogodišnja i božićna trepza omogućavaju da napravite neka od najlepših jela, a vaše je samo da pustite mašti na volju. Bilo da pravite slano ili slatko predjelo, odličite se za oblike koji su simboli praznika, kao što su pahulje, Sneško, pingvin, Deda Mraz, šišarke... Jedan od takvih recepata je upravo ovaj za punjena jaja i to u obliku Deda Mraza. Obavezno isprobajte, a svi će garantovano uživati u ukusu.
- Sastojci:
- 10 jaja
- 50 g tvrdog sira
- 2 kašike majoneza
- 1 čen belog luka
- Za dekoraciju:
- 1 crvena paprika
- 20 bibera u zrnu
- 2-3 kašike majoneza
Priprema:
Jaja skuvajte, pa presecite na pola i izvadite žumanca. U posudi pomešajte rendani sir, žumanca, mleveni beli luk i majonez. Lepo sjedinite. Napunite belanca dobijenom smesom. Papriku isecite na veće i manje toruglove, a majonez sipajte u kesu za zamrzivač i isecite malu rupu. Na vrh jajeta stavite veći trougao (to je kapa), pa ispod stavite 2 zrna bibera kao oči, a ispod njih ide manji trougao (kao nos). Zatim majonezom ukrasite kapu i napravite bradu (kao na snimku).
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus