Svečane salate postaju sve popularnije, a osim što predivno izgledaju i ukrašavaju svaku trpezu i nevrerovatno su ukusne. Izgledaju kao torte, a sastojke možete da koristite po želji. Naš predlog je svečana salata sa piletinom i makom koja će savršeno upotpuniti svaku novogodišnju trpezu. Kombinacija sastojaka je pun pogodak, a priprema nikad lakša.
- Sastojci:
- 1 batak
- 3 paradajza
- 2 jajeta
- 120 g tvrdog sira
- 3 tost hleba
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika maka
- majonez
Priprema:
Meso i jaja skuvajte, a zatim isecite sir i hleb na manje kockice. Mleveni beli luk posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje. Promešajte i ostavite 5 minuta, a zatim procedite smesu u tiganj (da ostane samo ulje u tiganju), pa propržite seckani hleb. Paradajz i kuvana jaja isecite na sitne kockice, a mesu skinite kožicu i isecite na sitne kockice. Na tacnu stavite obruč prečnika 20 cm i sipajte piletinu, pa poravnajte. Premažite majonez, pa sipajte jaja i poravnajte. Posolite i premažite majonezom, pa poređajte paradajz. Opet premažite majonezom, pa poređajte sir. Premažite majonezom i pospite krutonima (prepečene kockice hleb). Skinite obruč i salatu pospite makom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus