Svečane salate postaju sve popularnije, a osim što predivno izgledaju i ukrašavaju svaku trpezu i nevrerovatno su ukusne. Izgledaju kao torte, a sastojke možete da koristite po želji. Naš predlog je svečana salata sa piletinom i makom koja će savršeno upotpuniti svaku novogodišnju trpezu. Kombinacija sastojaka je pun pogodak, a priprema nikad lakša. 

  • Sastojci:
  • 1 batak
  • 3 paradajza 
  • 2 jajeta 
  • 120 g tvrdog sira 
  • 3 tost hleba 
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika maka
  • majonez  

Priprema:
Meso i jaja skuvajte, a zatim isecite sir i hleb na manje kockice. Mleveni beli luk posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje. Promešajte i ostavite 5 minuta, a zatim procedite smesu u tiganj (da ostane samo ulje u tiganju), pa propržite seckani hleb. Paradajz i kuvana jaja isecite na sitne kockice, a mesu skinite kožicu i isecite na sitne kockice. Na tacnu stavite obruč prečnika 20 cm i sipajte piletinu, pa poravnajte. Premažite majonez, pa sipajte jaja i poravnajte. Posolite i premažite majonezom, pa poređajte paradajz. Opet premažite majonezom, pa poređajte sir. Premažite majonezom i pospite krutonima (prepečene kockice hleb). Skinite obruč i salatu pospite makom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE