Sitni kolači ulepšavaju svaku trpezu, a kako se bliži Nova godina vreme je da osmislite šta ćete sve poslužiti. Pored raznih slanih đakonija, ipak se svi najviše raduju slatkom stolu. Naš predlog su jednostavni sitni kolači sa čokoladom, keksom i orašastim plodovima.Ne peku se i baš se brzo prave, a dodatni je plus što uspevaju svima. Ako želite posnu verziju, mrsne sastojke zamenite posnim.
- Sastojci:
- 250 g mlevenog keksa (posni)
- 25 g pistaća
- 25 g indijskih oraha
- 25 g badema
- 40 g kokosa
- 3 kašike kakaoa
- 25 g putera (margarina)
- prstohvat cimeta
- 150 ml mleka (sojinog mleka)
- 180 g čokolade (posne)
- 2 kašike ulja
Priprema:
Pistaće, indijski orah i badem dobro izblendirajte. Zatim dodajte u mleveni keks, kao i kokos, kakao i istopljeni puter. Sve dobro promešajte, pa dodajte cimet i mleko i oblikujte smesu. Uzimajte delove smese i oblikujte valjak, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite u zamrzivač na 10 minuta. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte ulje i promešajte. Umočite kolačiće. Vratite ih u zamrzivač da se stegnu, a preostalu čokoladu iskoristite za dekoraciju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus