Sitni kolačiulepšavaju svaku trpezu, a kako se približava Nova godina,pronađite inspiraciju za vaš slatki sto. Od mlevene plazme i kikirikija možete da napravite ukusne sitne kolače koji se umaču u istopljenu belu čokoladu. Elegantni i brzo se spremaju, a nisu vam potrebne neke posebne poslastičarske veštine, jer se sastojci samo pomešaju. Uživajte!
- Sastojci:
- 350 g mlevenog plazma keksa
- 80 g kikirikija
- 30 g šećera u prahu
- kora od pomorandže
- prstohvat cimeta
- 80 g putera
- 150 ml mleka
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Keks pomešajte sa izblendiranim kikirikijem, šećerom u prahu, rendanom korom pomrandže, cimetom i istopljenim puterom. Postepeno dodajte mleko i umesite testo. Zatim ga stavite na pek papir, oblikujte "salamu" i umotajte. Ostavite u frižideru 3 sata. Onda isecite parčiće, pa umočite do pola u istopljenu belu čokoladu. Ređajte na tacnu i vratite u frižider da se stegne. Pospite seckanim orasima.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus