Slane torte su prava inspiracija za domaćice i obično ih pripremamo za slave ili novogodišnje praznike. A kako su nam praznici iza ćoška vreme je da razmislite o receptima koji će ukrašavati vašu svečanu trpezu ove godine. Mi vam donosimo zanimljivu slanu tortu od lisnatog testa sa tri različita fila, koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 kg lisnatog testa
- 3-4 struka praziluka
- 4 kuvana jajeta
- 2 kuvana šargarepe
- 2 čena belog luka
- 200 g krem sira
- 100 g majoneza
- 1 konzerva tunjevine
Priprema:
Lisnato testo razvucite oklagijom i isecite na 5 jednakih delova. U činiji izrendajte kuvanu šargarepu, dodajte izgnječen beli luk, malo posolite i dodajte 2 kašike majoneza. U drugoj činiji izrendajte kuvana jaja i pomešajte sa kašikom majoneza. U trećoj činiji izgnječite tunjevinu, zajedno sa masnoćom iz nje. Na tacnu za serviranje stavite jednu koru lisnatog testa. Premažite je majonezom i razmažite polovinu tunjevine. Zatim drugo testo pa fil od šargarepe. Treću koru premažite majonezom pa stavite fil od kuvanih jaja. Četvrtu koru takođe premažemo majonezom pa stavimo preostalu tunjevinu. Prekrijte petom korom. Celu tortu, zajedno sa tacnom umotajte u providnu foliju. Preko stavite poslužavnik pa neki težak predmet i ostavite u frižideru par sati ili preko noći. Kada je izvadite premažite je krem sirom i ukrasite usitnjenim lisnatim testom koje vam je "preskočilo" i seckanim prazilukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima