Sitni kolačisu ukras svake praznične trpeze, a naš predlog su ovi preslatki i preukusni. Sve što treba da uraditejeste da pomešate sastojke, oblikujte loptice i ostavite u zamrzivaču. Na kraju se ukrašava belom čokoladom i to je cela procedura. Nikad lakše hnapravite divne novogodišnje sitne kolače koji će nestati iz činije čim ih poslužite. Ako želite posnu varijantu koristite posni keks, posni margarin i posnu čokoladu.
- Sastojci:
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih badema
- 3 kašike kakaoa
- 35 g putera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 3 kašike meda
- bela čokolada
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, bademe, kakao, istopljeni puter, vanilu i med. Dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori nekih 30 minuta. Ako imate gumeni kalup, stavite smesu u njega i lepo utisnite. Ako nemate, možete rukama da oblikujte loptice, a onda da ih malo spljoštite rukama. Stavite u zamrzivač na 15 minuta i ukrasite istopljenom belom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus