TasteAtlas je argentinsku čokoladnu tortu 2020. godine proglasio najboljom tortom na svetu. Super je što nije komplikovana i što može svako da je napravi i to samo od 5 sastojaka.Nema pečenje ni kuvanja, samo posložite i ohladite. Odlično je posluženje kada vam dolaze gosti ili želite nešto slatko i ukusno. 

  • Sastojci:
  • 500 g čokoladnog keksa 
  • 675 g krem sira
  • 675 g karamelizovanog kondenzovanog mleka (može karamel krem)
  • kafa ili mleko
  • čokolada 

Priprema:
U velikoj činiji pomešajte kondenzovano mleko sa krem sirom i umutite. Keks umočite u pripremljenu kafu, ali može i u mleko. Ređajte u tepsiju veličine 20x20 cm. Premažite fil, pa poređajte keks i tako dok ne dobijete 5 slojeva. Poslednji sloj treba da bude keks, a ostavite i malo fila za ukrašavanje. Pokrijte i ostavite u frižideru 6 sati ili preko noći. Izvadite tortu iz tepsije, pa premažite filom i ukrasite rendanom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE