Predjela ukrašavaju svaku prazničnu trepezu, a gosti ih posebno vole jer mogu da se pojedu u jednom zalogaju.Od omiljenih i jeftinih sastojaka napravite odlično predjelo u obliku zeca. Toliko je jednostavno da možete da pravite i sa decom, a sastojci uopšte nisu skupi. Uživajte u predstojećim praznicima i dobroj hrani.
- Sastojci:
- 2 kuvana jajeta
- 100 g šunke (mogu i surimi štapići)
- 50 g tvrdog sira
- 1-2 kašike majoneza
- 1 veza peršuna
- krekeri
- Za dekoraciju:
- 50 g tvrdog sira
- 1 crvena paprika
- 1-2 masline
Priprema:
Jaja skuvajte, pa izrendajte, kao i šunku i sir. Ako umesto šunke koristite surimi štapiće, kratko ih propržite i onda izrendajte. Pomešajte sastojke i dodajte majonez i seckani peršun. Oblikujte loptice i ređajte na krekere. Od sira nožem oblikujte uši, pa ih stavite na vrh loptice. Od maslina napravite oči, a od paprike nos, pa dodajte na lopticu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem