Predjela ukrašavaju svaku prazničnu trepezu, a gosti ih posebno vole jer mogu da se pojedu u jednom zalogaju.Od omiljenih i jeftinih sastojaka napravite odlično predjelo u obliku zeca. Toliko je jednostavno da možete da pravite i sa decom, a sastojci uopšte nisu skupi. Uživajte u predstojećim praznicima i dobroj hrani. 

  • Sastojci:
  • 2 kuvana jajeta 
  • 100 g šunke (mogu i surimi štapići)
  • 50 g tvrdog sira 
  • 1-2 kašike majoneza 
  • 1 veza peršuna
  • krekeri 
  • Za dekoraciju:
  • 50 g tvrdog sira 
  • 1 crvena paprika 
  • 1-2 masline 

Priprema:
Jaja skuvajte, pa izrendajte, kao i šunku i sir. Ako umesto šunke koristite surimi štapiće, kratko ih propržite i onda izrendajte. Pomešajte sastojke i dodajte majonez i seckani peršun. Oblikujte loptice i ređajte na krekere. Od sira nožem oblikujte uši, pa ih stavite na vrh loptice. Od maslina napravite oči, a od paprike nos, pa dodajte na lopticu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE