Predjela ukrašavaju svaku prazničnu trepezu, a gosti ih posebno vole jer mogu da se pojedu u jednom zalogaju.Od omiljenih i jeftinih sastojaka napravite odlično predjelo u obliku zeca. Toliko je jednostavno da možete da pravite i sa decom, a sastojci uopšte nisu skupi. Uživajte u predstojećim praznicima i dobroj hrani.
- Sastojci:
- 2 kuvana jajeta
- 100 g šunke (mogu i surimi štapići)
- 50 g tvrdog sira
- 1-2 kašike majoneza
- 1 veza peršuna
- krekeri
- Za dekoraciju:
- 50 g tvrdog sira
- 1 crvena paprika
- 1-2 masline
Priprema:
Jaja skuvajte, pa izrendajte, kao i šunku i sir. Ako umesto šunke koristite surimi štapiće, kratko ih propržite i onda izrendajte. Pomešajte sastojke i dodajte majonez i seckani peršun. Oblikujte loptice i ređajte na krekere. Od sira nožem oblikujte uši, pa ih stavite na vrh loptice. Od maslina napravite oči, a od paprike nos, pa dodajte na lopticu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus