Od pečuraka možete da pravite sos, da ih pržite, kao i da ih punite... Lako se pripremaju, a mogu da se kombinuju sa bezbroj namirnica. Ako volite da jedete punjene pečurke, onda vam predlažemo savršen recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj. U pitanju su pečurke punjene spanaćem, lukom i sirom, pa posute prezlama i parmezanom. Predivno punjene koje curi kada presečete i krckavi nadev odzogo čine pečurke idelanim i za slave.
Pročitajte i kako da očistite pečurke.
- Sastojci:
- 4 velike pečurke
- 2 kašike neslanog putera
- 2 čena belog luka
- 2 mlada luka
- 65 g bebi spanaća
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 50 g čedar sira
- 1/2 limuna
- 3 kašike prezli
- 1 kašika ulja
- 25 g parmezana
- 1/4 kašičice slatke mlevene paprike
- prstohvat tucane paprike
- 3 kašike sitno seckanog peršuna
Priprema:
Pečurke očistite, pa isecite peteljke. Peteljke sitno iseckajte, pa ih dodajte u tiganj u kojem ste istopili puter. Dodajte i mleveni beli luk, kao i seckani mladi. Kada se sastojci proprže dodajte spanać i sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite, pospite rendanim sirom, pa promešajte i krčkajte dok se sir ne istopi. Na kraju dodajte i sok od limuna. Napunite pečurke i poređajte na pleh. U posudi pomešajte prezle, ulje, parmezan i slatku i tucanu papriku, pa pospite preko pečuraka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Pospite seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća