Od pečuraka možete da pravite sos, da ih pržite, kao i da ih punite... Lako se pripremaju, a mogu da se kombinuju sa bezbroj namirnica. Ako volite da jedete punjene pečurke, onda vam predlažemo savršen recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj. U pitanju su pečurke punjene spanaćem, lukom i sirom, pa posute prezlama i parmezanom. Predivno punjene koje curi kada presečete i krckavi nadev odzogo čine pečurke idelanim i za slave. 

Pročitajte i kako da očistite pečurke

  • Sastojci:
  • 4 velike pečurke
  • 2 kašike neslanog putera
  • 2 čena belog luka
  • 2 mlada luka 
  • 65 g bebi spanaća
  • 120 ml pavlake za kuvanje 
  • 50 g čedar sira
  • 1/2 limuna 
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašika ulja
  • 25 g parmezana
  • 1/4 kašičice slatke mlevene paprike
  • prstohvat tucane paprike 
  • 3 kašike sitno seckanog peršuna

Priprema: 

Pečurke očistite, pa isecite peteljke. Peteljke sitno iseckajte, pa ih dodajte u tiganj u kojem ste istopili puter. Dodajte i mleveni beli luk, kao i seckani mladi. Kada se sastojci proprže dodajte spanać i sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite, pospite rendanim sirom, pa promešajte i krčkajte dok se sir ne istopi. Na kraju dodajte i sok od limuna. Napunite pečurke i poređajte na pleh. U posudi pomešajte prezle, ulje, parmezan i slatku i tucanu papriku, pa pospite preko pečuraka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

BONUS VIDEO: 

Pita sa pečurkama instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa