I u toku posta možete da jedete ukusnu hranu koja se lako pravi. Povrće je svima na meniju, a sa njim možete da pravite salate, priloge, kao i glavna jela. Donosimo vam još jedan sjajan recept za zapečeno povrće sa leblebijama koje se preliva aromatičnim umakom. Tajna je u začinima, a ukus je neverovatan. 

Sastojci:

  • 500 g karfiol 
  • 500 g batata 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 konzerva leblebija 
  • Za preliv: 
  • 60 ml maslinovog ulja 
  • 5 čenova belog luka 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice kurkume 
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1/4 kašičice mlevenog cimeta
  • Još: 
  • 2 kašike soka od limuna 
  • 1/2 veze mirođije 
  • 2 mlada luka 

Recept za zapečno povrće sa leblebijama:

13:49
Korak 1

Isecite i pomešajte povrće 

Karfiol isecite na cvetove, a batat oljuštite i isecite na kockice. Luk isecite krupnije, po želji, pa stavite u posudu. 

14:01
Korak 2

Napravite preliv

U posudi pomešajte maslinovo ulje, mleveni beli luk, slatku papriku, kurkumu, kim, cimet, biber i so. Sve lepo promešajte. Prelijte preko povrća, pa dodajte leblebije koje ste procedili i oprali. Dobro promešajte da povrće i leblebije lepo upiju preliv. 

14:01
Korak 3

Pecite 

Na pleh stavite pek papir, pa poređajte povrće. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Ukrasite seckanim mladim lukom, mirođijom i prelijte sokom od limuna.

Pročitajte i ovo: Kako se pravi ratatuj

BONUS VIDEO: 

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

(StvarUkusa/S.B.)