I u toku posta možete da jedete ukusnu hranu koja se lako pravi. Povrće je svima na meniju, a sa njim možete da pravite salate, priloge, kao i glavna jela. Donosimo vam još jedan sjajan recept za zapečeno povrće sa leblebijama koje se preliva aromatičnim umakom. Tajna je u začinima, a ukus je neverovatan.
Sastojci:
- 500 g karfiol
- 500 g batata
- 1 ljubičasti luk
- 1 konzerva leblebija
- Za preliv:
- 60 ml maslinovog ulja
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/4 kašičice mlevenog cimeta
- Još:
- 2 kašike soka od limuna
- 1/2 veze mirođije
- 2 mlada luka
Recept za zapečno povrće sa leblebijama:
Isecite i pomešajte povrće
Karfiol isecite na cvetove, a batat oljuštite i isecite na kockice. Luk isecite krupnije, po želji, pa stavite u posudu.
Napravite preliv
U posudi pomešajte maslinovo ulje, mleveni beli luk, slatku papriku, kurkumu, kim, cimet, biber i so. Sve lepo promešajte. Prelijte preko povrća, pa dodajte leblebije koje ste procedili i oprali. Dobro promešajte da povrće i leblebije lepo upiju preliv.
Pecite
Na pleh stavite pek papir, pa poređajte povrće. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Ukrasite seckanim mladim lukom, mirođijom i prelijte sokom od limuna.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi ratatuj
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus