Slani rolati su oduvek ulepšavali svaku svečanu trepezu, a danas se pripremaju i kao ručak ili večera. Za rolat možete da kombinujete najrazličitije sastojke, možete sami da pravite koru, da koristite gotove ili da uzmete tortilju. Nadevi mogu da budu po vašoj želji, a mi vam predlažemo da napravite najlepši posni slani rolat sa spanaćem, krompirom i pečurkama. Možete da ga služite i kao glavni obrok, ali i kada vam dođu gosti.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 250 ml kisele vode
- 300 g spanaća
- 9 listova gotovih kora
- Za fil:
- 1 crni luk
- 1 krompir
- 3 šargarepe
- 200 g svežih pečuraka
- 3 kašike posnog majoneza
Recept za posni rolat sa pečurkama, krompirom i spanaćem:
Nadev za kore
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, ulje, so i kiselu vodu. Dobro sjedinite da nema grudvica, pa dodajte seckani spanać. Lepo promešajte.
Napravite koru
Nauljite pleh i preko zalepite pek papir. Poređajte jednu koru, pa premažite nadevom od spanaća, pa stavite drugu koru. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji sloj treba da bude nadev. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Gotovu koru prekrijte mokrom krpom i ostavite da se ohladi.
Pripremite punjenje
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte rendani krompir, šargarepu i seckane pečurke. Začinite po želji, pa pržite dok sve povrće ne omekša.
Napravite rolat
Gotove koru premažite posnim majonezom, pa sipajte nadev preko i poravnajte. Urolajte, pa umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru preko noći.
Pročitajte i ovo: 3 top predloga za posne rolate
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem