U toku je Uskršnji post, vreme kada se odričemo hrane životinjskog porekla, kao i od svakog oblika grešnih dela, misli i želja. Mnogi misle da u toku posta moraju da se odreknu omiljene hrane, ali danas postoji super posne zamene za mrsne namirnice. Zato vam predlažemo da isprobate i recept za leblebije sa povrćem koje se peku u rerni. Ovo jelo je izuzetno jednostavno za pripremu i uspeva svima

Sastojci:

  • 1 konzerva leblebija 
  • 1 šargarepa 
  • 1 veći ljubičasti luka 
  • 200 g paradajza 
  • 1 ljuta papričica 
  • 2 čena belog luka 
  • 2,5 kašike paradajz paste 
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1 kašika slatke paprike
  • 3 kašike maslinovog ulja

Recept za leblebije sa povrćem:

12:00
Korak 1

Pomešajte sastojke 

U tepsiji pomešajte leblebije koje ste oprali i procedili, pa dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca, rendanu šargaprepu, seckani paradajz i ljutu papričicu. Zatim dodajte mleveni beli luk, pa paradajz pastu, mleveni kim i korijander, so, biber i slatku papriku. Sipajte maslinovo ulje i dobro promešajte. 

12:00
Korak 2

Pokrijte pek papirom 

Pek papir zgužvajte i pokvasite, pa lepo pokrijte jelo u tepsiji. 

12:00
Korak 3

Pecite 

Pecite leblebije sa povrćem u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Skinite pek papir i pecite još 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi domaći humus

BONUS VIDEO: 

Instagram/veganfeedgram Cezar salata sa makaronama

(StvarUkusa/S.B.)