U toku je Uskršnji post, vreme kada se odričemo hrane životinjskog porekla, kao i od svakog oblika grešnih dela, misli i želja. Mnogi misle da u toku posta moraju da se odreknu omiljene hrane, ali danas postoji super posne zamene za mrsne namirnice. Zato vam predlažemo da isprobate i recept za leblebije sa povrćem koje se peku u rerni. Ovo jelo je izuzetno jednostavno za pripremu i uspeva svima.
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija
- 1 šargarepa
- 1 veći ljubičasti luka
- 200 g paradajza
- 1 ljuta papričica
- 2 čena belog luka
- 2,5 kašike paradajz paste
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašika slatke paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
Recept za leblebije sa povrćem:
Pomešajte sastojke
U tepsiji pomešajte leblebije koje ste oprali i procedili, pa dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca, rendanu šargaprepu, seckani paradajz i ljutu papričicu. Zatim dodajte mleveni beli luk, pa paradajz pastu, mleveni kim i korijander, so, biber i slatku papriku. Sipajte maslinovo ulje i dobro promešajte.
Pokrijte pek papirom
Pek papir zgužvajte i pokvasite, pa lepo pokrijte jelo u tepsiji.
Pecite
Pecite leblebije sa povrćem u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Skinite pek papir i pecite još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi domaći humus
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem