Salate su se nekada služile samo kao prilog, ali danas postoji milion recepata za obrok salate koje su obogaćene raznovrsnim sastojcima. Kako je u toku Uskršnji post, mi vam predlažemo da napravite salatu sa kukuruzom i paradajzom, koju možete da jedete zasebno, ali možete da je služite i uz ribu. 

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 580 g kukuruza 
  • 300 g edamame mahunarki 
  • 2 kašike vode
  • 2 srednja avokada 
  • 280 g čeri paradajza 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 veza peršuna 
  • 2 čena belog luka 
  • 3 kašike soka od limuna 

Recept za osvežavajuću salatu sa kukuruzom i paradajzom:

12:25
Korak 1

Ispržite kukuruz i edamame 

U tiganju na malo ulja propržite očišćene edamame i kukuruz. Začinite po želji, pa sipajte malo vode. Poklopite i kuvajte još par minuta. 

12:25
Korak 2

Iseckajte povrće 

Isecite čeri paradajz na polovine, luk na rebarca ili po želji, a avokado na kockice. Peršun takođe sitno iseckajte. 

12:25
Korak 3

Pomešajte sastojke 

U posudi pomešajte sve sastojke, posolite i pobiberite, pa prelijte sokom od limuna. Sve lepo promešajte i služite. 

Pročitajte i ovo: Turska salata sa leblebijama

BONUS VIDEO: 

bella hadid salata tiktok/@babybella777

(StvarUkusa/S.B.)