Salate su se nekada služile samo kao prilog, ali danas postoji milion recepata za obrok salate koje su obogaćene raznovrsnim sastojcima. Kako je u toku Uskršnji post, mi vam predlažemo da napravite salatu sa kukuruzom i paradajzom, koju možete da jedete zasebno, ali možete da je služite i uz ribu.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 580 g kukuruza
- 300 g edamame mahunarki
- 2 kašike vode
- 2 srednja avokada
- 280 g čeri paradajza
- 1 ljubičasti luk
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- 3 kašike soka od limuna
Recept za osvežavajuću salatu sa kukuruzom i paradajzom:
Ispržite kukuruz i edamame
U tiganju na malo ulja propržite očišćene edamame i kukuruz. Začinite po želji, pa sipajte malo vode. Poklopite i kuvajte još par minuta.
Iseckajte povrće
Isecite čeri paradajz na polovine, luk na rebarca ili po želji, a avokado na kockice. Peršun takođe sitno iseckajte.
Pomešajte sastojke
U posudi pomešajte sve sastojke, posolite i pobiberite, pa prelijte sokom od limuna. Sve lepo promešajte i služite.
Pročitajte i ovo: Turska salata sa leblebijama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem