Salate su postale sve popularnije i često menjaju obroke. Jedna od najpoznatijih i svima omiljenih je i Cezar salata, a ako volite leblebije, predlažemo vam da isprobate i ovaj turski recept. Napravite salatu od leblebija, povrća i začinskog bilja, a onda je prelijte majonezom i kečapom. Jako je ukusna i brzo se pravi. 

Sastojci:

  • 2 crvene paprike
  • 3 zelene paprike
  • 1 crni luk
  • 1 šolja ulja
  • 2 mlada luka
  • 1 šaka sveže nane
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 šaka rukole
  • 4 kornišona
  • 2 paradajza
  • 2 konzerve leblebija
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica kima
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica ljute paprike
  • Za preliv:
  • 1 veliki limun
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml maslinovog ulja

Recept za jednostavnu salatu sa leblebijama i povrćem:

12:02
Korak 1

Pripremite povrće 

U tiganju na malo ulja propržite dok ne omekša crni luk isečen na rebarca, a onda ga izvadite iz tiganja i dodajte isečenu papriku. Mladi luk, peršun, rukolu, nanu, kornišone i paradajz isecite. Leblebije iscedite, pa propržite u tiganju. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom i promešajte. 

12:04
Korak 2

Pomešajte sastojke 

U posudi pomešajte luk, papriku, rukolu, nanu, kornišone, paradajz, mladi luk, peršun i leblebije. Sve lepo promešajte. 

12:04
Korak 3

Napravite preliv

U posudi pomešajte sok od limuna, kečap, majonez i ulje. Posolite i dobro sjedinite, pa prelijte preko salate. Lepo promešajte da se sastojci sjedine i služite. 

Pročitajte i ovo: Turski recept za salatu sa leblebijama

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthfitnessguide_ Posna salata sa povrćem

(StvarUkusa/S.B.)