Pečene paprike se zimi najčešće jedu kao salata, a od njih možete da pravite ajvar, pinđur... Dovoljno je da ih nauljite, sipate sirće i dodate beli luk, ali ako želite nešto malo drugačije, donosimo vam najbolji recept za pečene paprike sa dve vrste sira i pavlakom. Ovako pripremljena salata je odlična uz pečenje, ali i ribu.
Sastojci:
- 4-5 većih pečenih paprika
- 3 čena belog luka
- 150 g feta sira
- 400 g kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 100 g tvrdog sira
Recept za salatu sa pečenim papirkama:
Pripremite paprike
Ako imate već pečene paprika, izvadite im koštice i isecite na trake. Na posudu stavite papriku i unutra stavite cediljku, pa ostavite da se ocedi. Ako nemate pečene paprike, prvo ih ispecite u rerni ili na plotni, pa ponovite postupak kao sa smrznutim. Paprike nauljite i sipajte sirće, pa pospite mlevenim belim lukom.
Pripremite ostale sastojke
Sir izmrvite, pa dodajte pavlaku, posolite i pobiberite. Dobro sjedinite. Tvrdi sir izrendajte u drugoj posudi.
Poređajte salatu
U posudu za salatu poređajte papriku, pa premažite sir. Zatim ide tanak sloj majoneza, pa opet paprika i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj je fil od belog sira i pavlake, a preko pospite rendani tvrdi sir. Salatu dobro ohladite.
Pročitajte i ovo: Napravite pečene paprike u sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom