Pečene paprike se zimi najčešće jedu kao salata, a od njih možete da pravite ajvar, pinđur... Dovoljno je da ih nauljite, sipate sirće i dodate beli luk, ali ako želite nešto malo drugačije, donosimo vam najbolji recept za pečene paprike sa dve vrste sira i pavlakom. Ovako pripremljena salata je odlična uz pečenje, ali i ribu. 

Sastojci:

  • 4-5 većih pečenih paprika
  • 3 čena belog luka
  • 150 g feta sira 
  • 400 g kisela pavlaka
  • 100 g majoneza
  • 100 g tvrdog sira

Recept za salatu sa pečenim papirkama:

15:53
Korak 1

Pripremite paprike

Ako imate već pečene paprika, izvadite im koštice i isecite na trake. Na posudu stavite papriku i unutra stavite cediljku, pa ostavite da se ocedi. Ako nemate pečene paprike, prvo ih ispecite u rerni ili na plotni, pa ponovite postupak kao sa smrznutim. Paprike nauljite i sipajte sirće, pa pospite mlevenim belim lukom. 

16:12
Korak 2

Pripremite ostale sastojke

Sir izmrvite, pa dodajte pavlaku, posolite i pobiberite. Dobro sjedinite. Tvrdi sir izrendajte u drugoj posudi. 

16:12
Korak 3

Poređajte salatu

U posudu za salatu poređajte papriku, pa premažite sir. Zatim ide tanak sloj majoneza, pa opet paprika i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj je fil od belog sira i pavlake, a preko pospite rendani tvrdi sir. Salatu dobro ohladite. 

Pročitajte i ovo: Napravite pečene paprike u sosu

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow salata od mariniranih tikvica

(StvarUkusa/S.B.)