Pečene paprike se zimi najčešće jedu kao salata, a od njih možete da pravite ajvar, pinđur... Dovoljno je da ih nauljite, sipate sirće i dodate beli luk, ali ako želite nešto malo drugačije, donosimo vam najbolji recept za pečene paprike sa dve vrste sira i pavlakom. Ovako pripremljena salata je odlična uz pečenje, ali i ribu.
Sastojci:
- 4-5 većih pečenih paprika
- 3 čena belog luka
- 150 g feta sira
- 400 g kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 100 g tvrdog sira
Recept za salatu sa pečenim papirkama:
Pripremite paprike
Ako imate već pečene paprika, izvadite im koštice i isecite na trake. Na posudu stavite papriku i unutra stavite cediljku, pa ostavite da se ocedi. Ako nemate pečene paprike, prvo ih ispecite u rerni ili na plotni, pa ponovite postupak kao sa smrznutim. Paprike nauljite i sipajte sirće, pa pospite mlevenim belim lukom.
Pripremite ostale sastojke
Sir izmrvite, pa dodajte pavlaku, posolite i pobiberite. Dobro sjedinite. Tvrdi sir izrendajte u drugoj posudi.
Poređajte salatu
U posudu za salatu poređajte papriku, pa premažite sir. Zatim ide tanak sloj majoneza, pa opet paprika i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj je fil od belog sira i pavlake, a preko pospite rendani tvrdi sir. Salatu dobro ohladite.
Pročitajte i ovo: Napravite pečene paprike u sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus