Obrok salate su odlično rešenje kada želite nešto brzo, ukusno, a zasitno. Postale su jako popularne poslednjih godina, pogotovo kada stigne lepo vreme, a jedna od najpoznatijih je i cezar salata. Mi vam predlažemo da isprobate i turski recept za pikantnu salatu sa leblebijama koju možete da služite za ručak. Uživajte!
- Sastojci:
- 250 g leblebija
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 2 sušena paradajza
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
- 1 šolja seckanog peršuna
- 5-6 listova svežeg bosiljka
Priprema:
Potopite leblebije preko noći, zatim ih procedite, ponovo sipajte vodu i kuvajte sat i po vremena, dok ne omekšaju. Ponovo ih procedite. U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i dodajte leblebije. Zatim posolite i pospite mlevenom crvenom paprikom. Promešajte i pržite dok leblebije ne dobiju boju i ne zamirišu. Izvadite leblebije. U tiganju propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte mleveni beli luk. Dodajte seckanu papriku, sušeni paradajz i malo posolite. Promešajte i dinstajte 2 minuta. Isključite šporet, pa kada se ohladi dodajte kim i tucanu papriku, pa promešajte. Preko sipajte leblebije i mešajte dok se sve ne sjedini. Pomešajte seckani bosiljak i peršun, pa prelijte limunovim sokom. Dobijenu smesu sipajte prelo i lagano promešajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus