Salata od leblebija pravi se tako što se leblebije pasiraju do slične konzistencije kakvu ima tunjevina. Veganski majonez zamenjuje tipičan majonez. Uz kombinaciju ukusa celera, mirođije, luka i peršuna, za samo nekoliko minuta imate ukusnu salatu. Uživajte u salati za ručak uz hleb i zelenu salatu. Poslužite je uz krekere za predjelo ili užinu. Možda ćete želeti da napravite i salatu od pečenih paprika sa prelivom od pavlake. Evo kako da napravite salatu od leblebija!
Sastojci:
- 450 g leblebija
- 60 g žutog luka isečenog na kockice
- 30 g celera isečenog na kockice
- 30 ml veganskog majoneza
- 1 kašika svežeg peršuna
- 1 kašika usitnjenih kiselih krastavaca
- 1/2 kašičice sušene mirođije
- 1/4 kašičice soli, ili više po ukusu
- 1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- Kriške hleba, ili zelena salata, ili krekeri, za serviranje
Recept za salatu od leblebija
Pripremite sastojke
Za salatu od leblebija, ako ste kupili konzervirane leblebije ocedite ih. Usitnite kiseli krastavac, izmeljite biber, a celer i luk isecite na kockice.
Izgnječite leblebije
Zgnječite leblebije u posudi srednje veličine sa gnječilicom za krompir ili viljuškom. Dodajte preostale sastojke i dobro promešajte.
Servirajte
Servirajte uz hlebu i zelenu salatu ili krekere. Uživajte u posnoj salati od leblebija.
Pročitajte i dekorativna salata bela rada koja se lako pravi
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus