Salata od leblebija pravi se tako što se leblebije pasiraju do slične konzistencije kakvu ima tunjevina. Veganski majonez zamenjuje tipičan majonez. Uz kombinaciju ukusa celera, mirođije, luka i peršuna, za samo nekoliko minuta imate ukusnu salatu. Uživajte u salati za ručak uz hleb i zelenu salatu. Poslužite je uz krekere za predjelo ili užinu. Možda ćete želeti da napravite i salatu od pečenih paprika sa prelivom od pavlake. Evo kako da napravite salatu od leblebija!

Sastojci:

  • 450 g leblebija
  • 60 g žutog luka isečenog na kockice
  • 30 g celera isečenog na kockice
  • 30 ml veganskog majoneza
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 1 kašika usitnjenih kiselih krastavaca
  • 1/2 kašičice sušene mirođije
  • 1/4 kašičice soli, ili više po ukusu
  • 1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • Kriške hleba, ili zelena salata, ili krekeri, za serviranje

Recept za salatu od leblebija

14:07
Korak 1

Pripremite sastojke

Za salatu od leblebija, ako ste kupili konzervirane leblebije ocedite ih. Usitnite kiseli krastavac, izmeljite biber, a celer i luk isecite na kockice.

14:10
Korak 2

Izgnječite leblebije

Zgnječite leblebije u posudi srednje veličine sa gnječilicom za krompir ili viljuškom. Dodajte preostale sastojke i dobro promešajte.

14:11
Korak 3

Servirajte

Servirajte uz hlebu i zelenu salatu ili krekere. Uživajte u posnoj salati od leblebija.

Pročitajte i dekorativna salata bela rada koja se lako pravi

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa/L.S.