Iskoristite sezonu pečenih paprika i napravite ukusnu salatu koju možete da služite uz pečeno meso. Potrebno vam je svega par sastojka, a ukus salate je fantastičan. Pečene paprike prelijte aromatičnom pavlakom. Za pripremu ove salate vam je potrebno malo vremena, a ako volite da ih jedete, probajte i salatu od pečenih paprika i kuvanih jaja.
Sastojci:
- 8-10 paprika
- 3 kašike pavlake
- 1 veza mirođije
- malo maslinovog ulja
- malo sirćeta
- malo seckanog vlašca
- 1/2 ljubičastog luka
Recept za salatu od pečenih paprika sa prelivom od pavlake:
Ispecite paprike
Paprike poređajte na pleh, pa ih pecite na 200°C dok lepo ne uhvate koricu. Možete da ih pečete i na ringli. Zatim ih ostavite da se dobro ohlade, pa oljuštite. Ako želite možete da ih očistite i od semenki.
Napravite preliv
U posudi pomešajte pavlaku, maslinovo ulje, sirće, seckanu mirođiju i vlašac. Posolite i pobiberite, pa sve lepo sjedinite.
Sipajte preliv preko paprika
Pečene paprike poređajte u posudu, pa preko sipajte preliv. Ukrasite je crnim lukom isečenim na rebarca. Salata je spremna za služenje.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus