Tikvice ste spremali na milion načina, ali da li ste probali ove u sosu od jogurta? Umesto da ih punite ili pohujete, isprobajte i ovaj recept za pržene tikvice sa povrćem koje se prelivaju jogurtom. Možete da ih jedete kao prilog ili kao zamenu za glavno jelo.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 čena belog luka
- 1 šalotka (vrsta crnog luka)
- 1 paprika
- 1 ljuta paprika
- 1 šolja grčkog jogurta
- mladi luk ili vlašac
- 1 veza mirođije
- 80 g tvrdog sira po želji
Recept za tikvice u sosu od jogurta:
Ispržite tikvice i luk
U tiganju na malo ulja ispržite tikvice koje ste prethodno iseckali, pa dodajte sitno seckanu šalotku i mleveni beli luk.
Dodajte ostalo povrće
Posle nekih 5-6 minuta dodajte sitno seckanu papriku i promešajte. Zatim u tiganj stavite celu ljutu papriku koju ste zasekli na par mesta. Začinite po želji, pa dobro promešajte.
Sipajte jogurt
Sipajte jogurt, pa promešajte. Preko pospite rendani sir, pa dodajte i seckani mladi luk ili vlašac, kao i mirođiju. Sve lepo promešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa izvadite ljutu papriku i servirajte.
Pročitajte i ovo: Pohovane tikvice koje se ne prže u ulju
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu