Tikvice ste spremali na milion načina, ali da li ste probali ove u sosu od jogurta? Umesto da ih punite ili pohujete, isprobajte i ovaj recept za pržene tikvice sa povrćem koje se prelivaju jogurtom. Možete da ih jedete kao prilog ili kao zamenu za glavno jelo.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 čena belog luka
- 1 šalotka (vrsta crnog luka)
- 1 paprika
- 1 ljuta paprika
- 1 šolja grčkog jogurta
- mladi luk ili vlašac
- 1 veza mirođije
- 80 g tvrdog sira po želji
Recept za tikvice u sosu od jogurta:
Ispržite tikvice i luk
U tiganju na malo ulja ispržite tikvice koje ste prethodno iseckali, pa dodajte sitno seckanu šalotku i mleveni beli luk.
Dodajte ostalo povrće
Posle nekih 5-6 minuta dodajte sitno seckanu papriku i promešajte. Zatim u tiganj stavite celu ljutu papriku koju ste zasekli na par mesta. Začinite po želji, pa dobro promešajte.
Sipajte jogurt
Sipajte jogurt, pa promešajte. Preko pospite rendani sir, pa dodajte i seckani mladi luk ili vlašac, kao i mirođiju. Sve lepo promešajte. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa izvadite ljutu papriku i servirajte.
Pročitajte i ovo: Pohovane tikvice koje se ne prže u ulju
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus