Alfredo pasta je jedno od popularnijh jela od testetnine, a u nju se dodajte belo meso u aromatični sos od pečuraka. Jednostavno i brzo se pravi, a u ukusu uživaju svi. Recept za pastu dolazi iz Italije, a lako se kombinuje sa različitim sastojcima, pa tako možete da pravite sa mlevenim mesom, slaninom, povrćem...
Sastojci:
- 900 g pilećeg filea
- 300 g taljatele
- 450 g pečuraka mali
- 1 mali crni luk
- 3 čena belog luka
- 3,5 šolje neutralne pavlake
- 1 veza peršuna
- 1 kašika putera
Recept za alfredo pastu sa belim mesom i sosom od pečuraka:
Ispržite meso
Isecite belo meso na trake ili kockice, pa začinite po želji. Propržite u tiganju u koji ste sipali malo ulja.
Napravite sos
Zatim izvadite meso iz tiganja i propržite sitno seckan crni luk. Kada omekša dodajte puter i seckane pečurke. Kada se i pečurke proprže dodajte sitno seckani beli luk i začine po želji. Lepo promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne krene da ključa.
Dodajte meso i taljatele
U sos vratite meso i seckani paradajz, pa promešajte. Zatim dodajte taljatele i jednu šolju vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite na šporetu par minuta dok ne budu gotove.
Pročitajte i ovo: Pasta sa dve vrste sira i brokolijem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom