Alfredo pasta je jedno od popularnijh jela od testetnine, a u nju se dodajte belo meso u aromatični sos od pečuraka. Jednostavno i brzo se pravi, a u ukusu uživaju svi. Recept za pastu dolazi iz Italije, a lako se kombinuje sa različitim sastojcima, pa tako možete da pravite sa mlevenim mesom, slaninom, povrćem...

Sastojci:

  • 900 g pilećeg filea 
  • 300 g taljatele
  • 450 g pečuraka mali
  • 1 mali crni luk 
  • 3 čena belog luka
  • 3,5 šolje neutralne pavlake 
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašika putera

Recept za alfredo pastu sa belim mesom i sosom od pečuraka:

17:40
Korak 1

Ispržite meso 

Isecite belo meso na trake ili kockice, pa začinite po želji. Propržite u tiganju u koji ste sipali malo ulja. 

17:43
Korak 2

Napravite sos 

Zatim izvadite meso iz tiganja i propržite sitno seckan crni luk. Kada omekša dodajte puter i seckane pečurke. Kada se i pečurke proprže dodajte sitno seckani beli luk i začine po želji. Lepo promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne krene da ključa. 

17:43
Korak 3

Dodajte meso i taljatele 

U sos vratite meso i seckani paradajz, pa promešajte. Zatim dodajte taljatele i jednu šolju vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite na šporetu par minuta dok ne budu gotove. 

Pročitajte i ovo: Pasta sa dve vrste sira i brokolijem

BONUS VIDEO: 

tiktok/eatwithalyssatiitle  brza brokoli pastakey

(StvarUkusa/S.B.)