Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a paste i pice niko ne odbija. Italijani paste uglavnom prave od samo par sastojaka, ali dobro ukombinovanih. Ipak, svako je doneo nešto novo u originalni recept, a mi vam predlažemo da napravite lažnu bolonjeze pastu u koju ste dodali i pavlaku za kuvanje. 

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 4 čena belog luka 
  • 3 kašike putera 
  • 200 g makarona 
  • 1/2 kašičice origana 
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašika brašna 
  • 2 šolje paradajz sosa 
  • 1 šolja pavlake za kuvanje 
  • 100 g tvrdog sira 
  • peršun

Recept za pastu sa mlevenim mesom i paradajz sosom:

11:09
Korak 1

Skuvajte makarone i propržite meso 

U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso koje ste začinili po želji. U šerpu sipajte vodu i posolite, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim stavite makarone i kuvajte. 

11:09
Korak 2

Pripremite sos 

U tiganj sipajte malo ulja i puter. Kada se puter istopi dodajte seckani crni luk. Pržite dok ne omekša, pa posolite, pobiberite, pospite origanom, bosiljkom i slatkom paprikom. Sve lepo promešajte, pa dodajte seckani beli luk i posle minut sipajte 200 ml vode u kojoj su se kuvale makarone. Kuvajte par minuta uz mešanje, pa sipajte paradajz sos i pavlaku za kuvanje. 

11:09
Korak 3

Pomešajte sastojke 

Kada sos krene da vri dodajte mleveno meso i rendani sir i sve lepo promešajte, pa ostavite na šporetu još par minuta. Nakon toga dodajte makrone i opet promešajte. Ako je potrebno začinite još malo i pospite seckanim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Pasta sa pečurkama u sosu od krem sira

BONUS VIDEO: 

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

(StvarUkusa/S.B.)