Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a paste i pice niko ne odbija. Italijani paste uglavnom prave od samo par sastojaka, ali dobro ukombinovanih. Ipak, svako je doneo nešto novo u originalni recept, a mi vam predlažemo da napravite lažnu bolonjeze pastu u koju ste dodali i pavlaku za kuvanje.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 3 kašike putera
- 200 g makarona
- 1/2 kašičice origana
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika brašna
- 2 šolje paradajz sosa
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 100 g tvrdog sira
- peršun
Recept za pastu sa mlevenim mesom i paradajz sosom:
Skuvajte makarone i propržite meso
U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso koje ste začinili po želji. U šerpu sipajte vodu i posolite, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim stavite makarone i kuvajte.
Pripremite sos
U tiganj sipajte malo ulja i puter. Kada se puter istopi dodajte seckani crni luk. Pržite dok ne omekša, pa posolite, pobiberite, pospite origanom, bosiljkom i slatkom paprikom. Sve lepo promešajte, pa dodajte seckani beli luk i posle minut sipajte 200 ml vode u kojoj su se kuvale makarone. Kuvajte par minuta uz mešanje, pa sipajte paradajz sos i pavlaku za kuvanje.
Pomešajte sastojke
Kada sos krene da vri dodajte mleveno meso i rendani sir i sve lepo promešajte, pa ostavite na šporetu još par minuta. Nakon toga dodajte makrone i opet promešajte. Ako je potrebno začinite još malo i pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Pasta sa pečurkama u sosu od krem sira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem